Afløser B&O: Nordjyder træder ind på vigtigt amerikansk marked og runder 100 forhandlere
Det går kun én vej for den danske lyd-virksomhed Canvas Hifi: Fremad.
Virksomheden fra Frederikshavn, der specialiserer sig i soundbars til fjernsyn, havde ved årsskiftet 48 forhandlere verden over, og det tal hedder nu 116. Senest er californiske David Junk begyndt at sælge Laust Nielsens soundbars i sine eksklusive hifi-butikker i Californien, der går under navnet Sound & Shades.
- Han (David Junk, red.) rakte ud til os, fordi han kunne se, at vi kan noget af det samme som Bang & Olufsen. Lave noget god hifi-lyd, der ser godt ud og passer godt i stuen, siger Laust Nielsen, der har stiftet Canvas Hifi, og i dag ejer 75 procent af virksomheden, der er er udsprunget af hans egne hifi-butikker i Frederikshavn.
David Junk har i en længere årrække stået bag en række B&O-butikker i Californien. Det samarbejde har Struer-virksomheden dog stoppet, hvilket har ført til en åben slagudveksling mellem David Junk og B&O.
Nye muligheder
Canvas Hifis produkt består af en soundbar baseret på Bacch 3D-teknologien, der kan levere stereolyd med én højttaler. Produktet kan tilpasses og anvendes til fjernsyn i forskellige størrelser og kan integreres med andre lydsystemer og -apps, for eksempel Sonos.
Om Bacch 3D
- Canvas Hifis soundbar er baseret på Bacch 3D-teknologien.
- BACCH 3D-teknologien er en form for lydgengivelse, der tager udgangspunkt i princippet om binaural lyd.
- Teknologien forsøger at efterligne den naturlige måde, hvorpå det menneskelige øre opfatter lyde i det tredimensionelle rum.
- Traditionelle stereo- og surround sound-systemer fokuserer på at levere lyd fra bestemte retninger, mens Bacch 3D gør det fra én højttaler.
Kilde: Hifi Center Jylland
Og eftersom David Junk ikke længere forhandler B&O, så har han plads til andet på hylderne. Det gælder blandt andet Canvas Hifi, som han ifølge Laust Nielsen udstiller sammen med forskellige high-end-TV i sine butikker, der ligger i eksklusive områder i Orange County og San Francisco.
- Vi har forhandlere i forvejen, men det her giver nogle nye muligheder, siger Laust Nielsen.
Styr på lagre og logistik
Væksten i forhandlernetværket er ifølge Laust Nielsen blandt andet resultat af gode anmeldelser og udmærkelser for Canvas, herunder "Best Soundbar" i kåringen fra EISA (Expert Imaging and Sound Association).
Udover det fik Canvas' soundbar flotte ord med på vejen fra CES-messen i Las Vegas i fjor. Det fik lageret til at blive tømt på et splitsekund, fortalte Laust Nielsen til Electronic Supply.
I den efterfølgende periode kunne Canvas ikke følge med, selvom de kun solgte gennem egne platforme, fordi produktionen langtfra var gearet til den pludselige vækst i efterspørgslen. Det lægger op til det åbenlyse spørgsmål om, hvorvidt det så er tilfældet nu, hvor over 100 forhandlere verden over sælger virksomhedens produkt.
- Sidste år kunne vi ikke levere, men nu har vi fået bygget lagre op, og vi har fået styr på logistikken, så vi kan levere, siger Laust Nielsen.
Der er kommet styr på forsyningskæderne, hvilket har været vigtigt, for de forskellige dele af produktet bliver lavet hos underleverandører i både øst og vest:
Kabinettet produceres i Kina, højttalermodulerne i Vietnam. Standardfronten bliver lavet i Kina, mens luksusudgaven i tekstil produceres af danske Kvadrat. Samlingen foregår hovedsageligt i Kina, mens forædlingen i form af blandt andet montering af fronter finder sted i Frederikshavn.
- Heldigvis har vi allieret os med store spillere, så vi er sikre på, vi kan tage fra, når det skal være, siger Laust Nielsen.
- Det bliver bedre i år
Canvas Hifis soundbar har et prispunkt på cirka 25.000 kroner for den billigste model. Det gør den til en af de dyreste på markedet, men stadig med et godt stykke op til ligeledes danske B&O og Dynaudio. Ifølge Laust Nielsen er det et godt sted at ligge, fordi det signalerer god lyd, men ikke afskrækker kunderne.
- Der er bare ikke mange kunder i det luftlag, siger Laust Nielsen, siger han med henvisning til de dyreste modeller, der kan overstige 100.000 kroner.
Håbet med både David Junks butikker og den øvrige skalering af forhandlernetværket er af gode grunde, at salget skal følge med. Det tror Laust Nielsen på.
Regnskabet for 2024 er endnu ikke offentliggjort, men ifølge lyd-iværksætteren ligger omsætningen på et tocifret millionbeløb.
- Og det var et år, hvor vi ikke havde varer nok. Så det bliver bedre i år, det er klart. Det går kun én vej, siger Laust Nielsen, der kort forinden interviewet er kommet ud af et Teams-møde med en forhandler i Tyskland.
Canvas-forhandlerne findes desuden i blandt andet England, Frankrig, Spanien og Benelux-landene.
Erfaren hifi-mand
Laust Nielsen har i en årrække stået bag en række lydforretninger i Frederikshavn: Lyd- og Billedespecialisten, Hifi Center Jylland og LBS-B-O Frederikshavn.
Det er her, interessen for lyd er kulmineret i lanceringen af Canvas, som han har arbejdet på siden 2019.
Laust Nielsen er selv anden generation i en lyd-familie, eftersom han som barn fik interessen for hifi, da hans far drev en lydforretning i Strandby i Nordjylland. Det har Nordjyske tidligere skrevet om.
Der er formelt kun to ansatte i Canvas Hifi, men service- og rådgivningsopgaverne varetages blandt andet af det uddannede personale fra Laust Nielsens butikker, der tæller over 20 ansatte.