Dansk dronekonference udvider og forventer rekordhøjt deltagerantal

Nordeuropas største UAS-konference, International Drone Show, udvider både program og deltagerkapacitet i år grundet stigende interesse for droneteknologi.
Konferencen, der afholdes i HCA Airport i Odense, forventer op mod 700 deltagere i 2025, en markant stigning fra de over 500 deltagere i 2024. Udvidelsen afspejler den voksende betydning af droner inden for forsvar, sikkerhed, logistik, landbrug og urban luftmobilitet.
Det oplyser Odense Robotics i en pressemeddelelse.
- International Drone Show er blevet en central platform for dronebranchen globalt. Med et udvidet program og flere deltagere end nogensinde før giver årets konference en unik mulighed for at opleve de nyeste innovationer og netværke med nøglespillere, der driver udviklingen af droneteknologi, udtaler Søren Elmer Kristensen, CEO for Odense Robotics, der arrangerer konferencen.
Konferencen sætter i år særligt fokus på anvendelsen af droner i forsvars- og sikkerhedssektoren. Dette omfatter områder som overvågning, rekognoscering, antiterrorindsatser og opgaver i Arktis. Blandt hovedtalerne er repræsentanter fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse samt NATOs støtte- og indkøbsagentur, NSPA (Nato Support and Procurement Agency).
- Droner bliver en nøglekomponent i både morgendagens infrastruktur og morgendagens forsvar. På International Drone Show vil vi gerne være med til at bygge bro mellem dem, der udvikler droner, og dem der skal bruge dem - eksempelvis i forsvarsindustrien, hvor der er et enormt potentiale for droneteknologi qua det voksende globale fokus på sikkerhedspolitik, siger Michael Larsen, Head of UAS Denmark Test Center, som er medarrangør af konferencen.
Udover det militære fokus vil konferencen også belyse, hvordan droner transformerer en række andre industrier. Programmet omfatter over 40 internationale eksperter, der vil diskutere emner som AI-drevet automatisering, droners rolle i vedvarende energi, landbrug, logistik og sundhedssektoren. Desuden vil der være fokus på avanceret luftmobilitet (AAM) og integreret luftrum, herunder Unmanned Traffic Management (UTM).