23948sdkhjf

Konkurs i Roskilde: Kurator har fået henvendelser fra ind- og udland

Nerve Smart Systems, der producerer lynladere til elbiler, er gået konkurs

Den danske lynladervirksomhed Nerve Smart Systems er gået konkurs.

Det fremgår af Statstidende og bekræftes af kurator, advokat Christian Tornvig Jensen. Det er kun godt en uge siden kundgørelsen løb ind i Statstidende, så han er stadig i gang med at danne sig et overblik.

- Jeg ved ikke med sikkerhed endnu, hvad årsagen er, men selskabet har brugt flere penge, end de har. Det er en situation, der ofte opstår i techselskaber under startup. I dette tilfælde har de solgt de første anlæg, men salget går ikke helt i den hastighed, som man har budgetteret med, siger Christian Tornvig Jensen om konkursen, der kommer på baggrund af en egenbegæring.

Nerve Smart Systems har gennem årene arbejdet på at udvikle en lynladestander til elbiler med et integreret batteri, der kan oplades af strøm fra elnettet eller solceller. Tanken har været, at laderen i pressede perioder kunne hente strøm fra batteriet og dermed sikre opladning – også ved ustabilt elnet.

Virksomheden har ifølge Electronic Supplys søstermedie, Motormagasinet, blandt andet solgt anlæg til energiselskabet OK.

Den største aktionær i Roskilde-virksomheden var ABridge, der er investeringsselskabet under den formuende Gundersen-familie, der har stiftet en stor formue på tobak.

Tidligere har den store danske bilkoncern Nic. Christiansen Gruppen været en del af ejerkredsen, men virksomheden udtrådte af ejerskabet først på året.

Hvorfor ejerkredsen ikke har ønsket at holde hånden under Nerve Smart Systems, kan kuratoren ikke svare på. Men generelt kan han sige om investorkredse, der investerer i startup-virksomheder:

- Kapital er ikke ubegrænset og kræver tilgængelige midler på det rette tidspunkt.

Det kræver likviditet

Christian Tornvig Jensen fortæller, at han fortsat er ved at danne sig overblik over kreditorerne. Der er blandt andet tale om investorer, leverandører, udlejere og ansatte.

Han vurderer, at selskabets aktiviteter kan sælges:

- Vi arbejder på at overdrage virksomheden, og vi har allerede modtaget flere henvendelser fra både danske og udenlandske potentielle købere. Jeg tror, vi lykkes med det, da produktet er færdigudviklet, kundeordrer allerede er afgivet, og anlæggene er i drift hos kunder. Der er tale om en driftsklar virksomhed med dokumenteret markedsadgang.

- Det kræver dog likviditet for at få aktiviteterne op i gear, understreger kuratoren.

Han tilføjer, at han foretrækker et samlet salg af selskabets aktiver, da det bedst varetager kreditorernes interesser ved at sikre en højere samlet værdi end et stykvist salg.

Frem til konkursen havde Nerve Smart Systems cirka 14 ansatte på lønningslisten.

I seneste offentlige årsrapport, der dækker over regnskabsåret 2023, havde Nerve Smart Systems et bruttotab på 13,5 millioner kroner og en bundlinje på -10,7 millioner kroner.

I samme regnskabsår lød egenkapitalen på 49 millioner kroner, men heri er indregnet en reserve for udviklingsomkostninger på 52 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203