23948sdkhjf

Develco og Aalborg Universitet i trådløst samarbejde

Sammen skal de to udvikle en fælles applikation til forskellige trådløse teknologier.
Projektet udspringer af en ”homeport” fra Aalborg Universitet, hvori der foreligger forskellige trådløse teknologier såsom Bluetooth, ZigBee, Z-Wave og WLAN. Disse har hvert deres egen kommunikationsplatform, også kaldet en protokol.

Projektet arbejder imod et simplificeret fællessprog på applikationsniveau og dermed en fælles fortolkning af protokollerne for de enkelte trådløse teknologier. Det vil betyde, at ”homeporten” nemt kan styres af brugerne, uafhængigt af hvilken trådløs teknologi de vil gøre brug af. Brugerne er i dette projekt virksomheder og firmaer, der ikke har erfaring med trådløs kommunikation, og projektet skal gerne gøre brugerne i stand til at flytte eksisterende produkter fra eksempelvis trådede løsninger til en trådløs teknologi.

ZigBee-teknologi
Nogle af Develco’s hovedkompetencer er trådløse kommunikationsløsninger. Disse trådløse kommunikationsteknologier kan foregå via teknologier som ZigBee, Z-Wave, Bluetooth etc.

Develco’s bidrag i projektet er at vejlede og give ekspertise inden for den teknologi, der ligger bag ZigBee. ZigBee er relevant som trådløs teknologi til projektet, da det er velegnet til blandt andet Home Automation og Smart Energy, som bruges i produkter i ”det intelligente hjem”.

”Det intelligente hjem” kan via trådløse teknologier måle, hvad der bruges af energi i hjemmet, og det kan dermed sikre muligheden for grøn energi og energieffektivisering. Zigbee-delen baseres og testes på produkter fra Develco Products, som er et søsterselskab til Develco.

En bred skare af samarbejdspartnere
Projektet ledes af Arne Skou, lektor ved Institut for Datalogi på Aalborg Universitet, og foruden ekspertise fra Develco trækkes der på faglig viden og kompetencer fra ph.d.-studerende ved Center for Embedded Software System (CISS), forskere fra Aalborg Universitet og andre nordjyske virksomheder.

Endvidere deltager virksomhederne Seluxit, MVC-Data og Conlan, der alle udvikler produkter og løsninger med brug af trådløse teknologier til blandt andet Home Automation. Projektet finansieres af virksomhederne samt Innovationsnetværket InfinIT. Mogens Durup Nielsen, salgschef i Develco, udtaler:

- Dette projekt giver mulighed for et teknologiløft for virksomheder, der ønsker at flytte nuværende løsninger til trådløse teknologier. Jeg ser dette som en stor mulighed for virksomheder, som førhen ikke har været i stand til dette.

- Projektet vil give nye muligheder for de deltagende virksomheder, og CISS vil udnytte og synliggøre resultatet gennem igangværende EU-projekter indenfor Home Automation, tilføjer Arne Skou, projektleder og vicedirektør for CISS.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109