23948sdkhjf

Unisensor foran gennembrud på vækstmarked

Allerød-virksomheden Unisensor, der producerer måleinstrumenter, har indgået en aftale med svenske HemoCue om levering af et nyt blodmålingsinstrument.
- Vi har i Unisensor gennemført et vellykket udviklingsprojekt for den svenske medicinalvirksomhed HemoCue, der satser på Point of Care-området med koncepter til patientnære test. Nu har vi indgået aftale om produktion af apparater, som markedsføres worldwide af HemoCue. Aftalen vil bringe Unisensor fra at være en iværksættervirksomhed til en position som strategisk samarbejdspartner for en førende international virksomhed, forklarer direktør Jens Haugaard, Unisensor.

Amerikansk gennembrud
Markedet for patientnære test vurderes i medicinalindustrien at være på 6 mia. dollars med en vækst på ca. 10 % om året, og aftalen med den svenske virksomhed kan åbne op for det meget attraktive amerikanske marked.

- HemoCue er netop købt af det børsnoterede amerikanske selskab Quest Diagnostics, der i 2006 havde en omsætning på 6,3 mia. dollars. Købet af HemoCue er netop sket for at satse på Point of Care-området. Det er et område, hvor HemoCue har stor erfaring, uddyber Jens Haugaard.

I projektet har Unisensor arbejdet for HemoCue med udvikling et apparat til blodanalyse. Unisensor er ekspert i laserteknologi, optik, software og konstruktion af apparater, og HemoCue er blandt verdens førende indenfor blodanalyse og kemi. Udviklingen er foregået gennem de seneste 2 år, og projektet har været hemmeligholdt, indtil de nødvendige patenter er udtaget.

Potentiale i andre brancher
- Vi ser oplagte muligheder for at introducere lignende koncepter i andre brancher, hvor der er brug for optælling og analyse af celler, bakterier og partikler i væsker. Det kan være inden for veterinærmedicin, gær, mælk, sæd, spildevand, olie, vand og fødevarer. Overalt hvor der foretages mange analyser, og hvor det har værdi at se analyseresultaterne med det samme i primærleddet, forklarer udviklingsdirektør Tom Olesen fra Unisensor.

Unisensor blev etableret for 10 år siden som en typisk iværksættervirksomhed. Det var Tom Olesen, der startede hjemme hos sig selv. Han havde da 10 års erfaring med udvikling af højteknologisk udstyr til forskning og undervisning. Kort tid efter trådte Preben Damgård Jensen ind i firmaet – og senere Jens Haugaard. Det er fortsat de tre, der ejer 90 % af firmaet.

det seneste regnskabsår omsatte Unisensor for 18,6 mio. kr. Det gav en bruttoindtjening på 14,2 mio. kr. og et resultat før skat på 3,8 mio. kr.

Kilde: Unisensor - http://www.unisensor.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062