23948sdkhjf

Outsourcet produktion flyttes nu retur til Skandinavien

For flere svenske virksomheder har det nu vist sig rentabelt at flytte produktionen fra lavtlønslande tilbage til Sverige. Grunden er den øgede automatisering på fabrikkerne derhjemme.
Igennem en årrække har de fleste skandinaviske elektronikvirksomheder flyttet arbejdskraftskrævende produktion ud til lavtlønslande i Østeuropa og Asien. Nu begynder strømmen dog at gå den anden vej, for takket være øget automatisering og brug af robotter er der nu logistiske og effektiviseringsmæssige fordele ved atter at producere i Skandinavien. Det skriver Evertiq.se.

Seneste skud på stammen over svenske virksomheder, der har flyttet produktion tilbage til Sverige, er Sanmina-SCI, der producerer komponenter til Ericsson.

- Vi gør dette både af effektivitetsgrunde og for at spare logistiske omkostninger. Disse jobs blev placeret i Ungarn, fordi det involverede meget håndarbejde, men i dag er teknikniveauet på fabrikken i Forserum betydeligt højere og produktionen mere robotiseret. Så nu er det meget mere effektivt og billigere at producere i Sverige, siger salgschef i Sanmina-SCI, Anders Oldebäck, til Evertiq.se.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094