23948sdkhjf

Året der gik – en sommer med op og nedture

Nogle virksomheder havde svært ved at få armene ned af begejstring, og andre kæmpede med negative overskrifter. Som det danske sommervejr blev sommeren en blandet fornøjelse i elektronikbranchen.
Årets helt store messe-event var HI Industri, der traditionen tro løb af stabelen i Herning i september. Som sædvanlig var opfindsomheden stor blandt messens mange produktnyheder, og i år var det opfinderen Lars Nørgaard Bjørn, der vandt messens Opfinderpris for at have integreret elektronik i noget så almindeligt som en betonflise ( Fortovet kan ringe til din mobiltelefon ).

Inden for de mere gængse produkter var der stadig røre i fladskærmsbranchen, og i den hårdtprøvede nordjyske by Pandrup valgte endnu en producent at lukke produktionen. Denne gang var det Capetronic, der måtte sande, at det var svært at skabe en bæredygtig produktion ( Endnu en fladskærmsproducent på vej mod lukning ).

Lukningerne af flere fladskærmsproducenter fik dog ikke alle til at stikke halen mellem benene. Ejeren af OJ Electronics så en ganske givtig forretning i ViewNet og købte derfor 20 % af virksomheden ( Kendt erhvervsmand investerer i dansk fladskærmsproducent ).

Andre producenter af forbrugerelektronik gik også i opkøbstanker, og den danske højttalerproducent Tymphany slog til, da muligheden for at købe konkurrenten Premium Loudspeaker viste sig ( Højttaler-producenten Tymphany køber konkurrent ).

Danmarks mest kendte elektronik-brand fik dog lidt ridser i lakken. B&O’s forretning i Viborg nægtede ganske enkelt at sælge til den lokale transvestit ”Kjole-Ole”, og historien ramte omgående overskrifterne i landets aviser ( Kjole-Ole skader B&O ).

I andre dele af branchen var det også personer, der kom i fokus, men af helt andre grunde. Hos Thrane & Thrane fik man ny direktør, og han var hurtigt ude med ambitioner om, at den danske kommunikationsvirksomhed skulle fordobles ( Ny direktør skal fordoble omsætningen hos Thrane & Thrane ).

Om de to havde talt sammen skal være usagt, men også hos Kirk var der udskiftning i direktørstolen, og også her skulle omsætningen fordobles ( Ny Kirk-direktør vil fordoble omsætningen ).

Om det fører til en fordobling af omsætningen, vides ikke, men Horsens-virksomheden DSE A/S gik under alle omstændigheder ind på det kinesiske marked for avancerede testsystemer ( DSE går ind i Kina ).

Læs mere i morgen hvor den kolde tid nærmer sig, og Electronic Supply afslutter året, der gik med et kig på efteråret.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08