23948sdkhjf

Lønstigninger i industrien ikke så høje som frygtet

Ved sidste års overenskomstsforhandliger spåede flere analytikere kæmpemæssige lønstigninger til industriarbejderne, men opgørelser viser nu, at stigningerne blev lavere, end mange virksomheder havde frygtet.
Ifølge Erhvervsbladet viser statistik fra Dansk Metal, at den gennemsnitlige løn for industriansatte steg med 3,5 % ved de lokale forhandlinger. Hertil skal lægges 1 %, som allerede var fastlagt i overenskomsten, og dermed kan de samlede gennemsnitlige lønstigninger opgøres til 4,5 %.

Selv om der var tale om pæne stigninger, blev det trods alt ikke til de helt ekstravagante stigninger på op til 6 %, som flere virksomheder og organisationer havde forudset.

- Vi kan se, at panikken om enorme lønstigninger i foråret er gjort til skamme. For når det kommer til stykket, er de ansatte på virksomhederne ansvarlige, og de ved jo også, at det er dumt at forlange mere i løn, hvis det betyder, at virksomheden må lukke året efter, forklarer Ole Ibsen, næstformand i Dansk Metal, til Erhvervsbladet.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111