23948sdkhjf

Nye plastprodukter skal udvikles med én samarbejdspartner

Der er store fordele ved at samle konstruktion, fremstilling af prototyper og værktøj hos én og samme leverandør. Ifølge Formkon ApS kan man spare både tid, penge og grå hår på hovedet.
- Vi har fungeret som totalleverandør i mange år, men det er først inden for de sidste par år, at vi er begyndt at markedsføre det som et egentligt koncept inden for såvel sprøjtestøbte og trykstøbte emner. Det skyldes blandt andet at kunderne på det danske marked nu er modne til at tænke langt mere strategisk, når de vil udvikle nye produkter. De er meget bevidste om, hvilke dele af et projekt de selv har kompetencerne til at tage sig af, hvilke dele, de ønsker at outsource, og hvem de vil samarbejde med, siger Lasse Holmboe, der er én af de tre indehavere af Formkon ApS i Skive.

Virksomheden har mere travlt end nogensinde. Primært med at servicere kunder, der ønsker én sparringspartner i forbindelse med konstruktion, prototypefremstilling, værktøjsfremstilling og produktion af deres nye sprøjtestøbte eller trykstøbte emner

- Nogle virksomheder tror stadig, at det er nødvendigt med flere leverandører for at få eksperter på hvert eneste felt. Men det unikke ved Formkon er netop, at vi har kernekompetencer på samtlige felter. Vi har haft en konstruktionsafdeling siden 1988, en afdeling for prototyper i 15 år, og vi har mellem 30 og 40 års erfaring med sprøjte- og trykstøbning. Dermed får vores kunder eksperter på alle områder i ét og samme hus, understreger Lasse Holmboe.

Et eksempel på en typisk opgave for Formkon - udvikling, konstruktion, prototypefremstilling og værktøjsfremstilling af i alt 17 plastdele.

Et eksempel på en typisk opgave for Formkon - udvikling, konstruktion, prototypefremstilling og værktøjsfremstilling af i alt 17 plastdele.



En ommer
Der er, ifølge Lasse Holmboe, mange farer forbundet med at fordele sig på flere leverandører, når det gælder noget så komplekst som skabelsen af nye produkter. Der er simpelthen for mange fejlkilder, for mange ting der kan gå galt undervejs.

- Og det går galt – det oplever vi desværre gang på gang. For eksempel har vi netop haft møde med en kunde, hvor vi måtte give ham den deprimerende besked, at de færdige tegninger han medbragte fra en ekstern samarbejdspartner, var en ”ommer”, fordi det simpelthen ikke kunne lade sig gøre at producere et emne ud fra dem. Historien her er endnu et eksempel på, hvor vigtigt det er med en tæt dialog mellem de forskellige partnere i et udviklingsforløb. De skal arbejde på samme hold, selv om den ene tænker i former og den anden i fremstilling. En tæt dialog mellem parterne fører ikke blot til produkter, der rent faktisk kan produceres – men også til et meget bedre produkt i den sidste ende, fordi parterne kan lære af og inspirere hinanden til nye løsninger.

Undgå tidsspilde og konflikter
En anden fordel ved samme leverandør er en hurtigere gennemløbstid og dermed færre omkostninger.

- Det er klart, at vi sparer både penge og tid, fordi al kommunikationen omkring udvikling af det nye produkt foregår internt på Formkon. Her i huset arbejder vi alle på samme platform, og er der spørgsmål eller problemer, går vi selvfølgelig bare ind på hinandens kontor og snakker os frem til en løsning. Således kan konstruktøren og værktøjsmageren bare sætte sig sammen og diskutere emnet igennem på computerskærmen; imens protypeafdelingen noterer sig de områder, som de skal være opmærksom på. Al viden omkring produktet fastholdes dermed hos Formkon og skal ikke kommunikeres fra virksomhed til virksomhed – og samtidig eliminerer vi hele problematikken omkring den konstante udveksling af filer og dokumentation, siger Lasse Holmboe.

Alle kunder hos Formkon får tilknyttet en projektleder, som er deres mand gennem hele forløbet, og som fører projektet sikkert i land fra de første spæde skitser til den færdige masseproduktion, der måske finder sted i Danmark, Kina eller et andet asiatisk land.

Rigtigt fra start
Formkon blev etableret i 1985 og udviklingsafdelingen består i dag af seks konstruktører, der primært konstruerer nye produkter, hvori der indgår sprøjtestøbte eller trykstøbte emner.

- For at matche kunderne krav har vi fokus på specialkompetencer, og vi kan internt tilbyde Mouldflow og FEM analyser, oplyser Lasse Holmboe. Udover udviklingsafdelingen består Formkon af selvstændige afdelinger for prototyper, sprøjtestøbning og trykstøbning. Endelig har virksomheden en afdeling i Kina, der fremstiller trykstøbte emner og værktøjer til sprøjtestøbning.

- Det er altafgørende at komme rigtigt fra start. Derfor er det en god idé at kontakte os til en uforpligtende snak så tidligt som muligt i processen, når man skal i gang med udviklingen af nye sprøjtestøbte eller trykstøbte emner, slutter Lasse Holmboe.

Kilde: Formkon ApS

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11