23948sdkhjf

Radarfirma ser milliarder i Lockheed Martin-aftale

Weibel Scientific indgår et strategisk samarbejde med Lockheed Martin om udvikling af radarer til missilforsvarer. Det skaber arbejdspladser og milliardforretning.
- Det banebrydende partnerskab er en milepæl i Weibel Scientifics historie, som kan skabe forretning for mere end to milliarder kroner, og som har potentiale til at fordoble vores omsætning over de næste fem år. Partnerskabet et perfekt eksempel på et industrisamarbejde, som booster dansk erhverv og skaber nye danske jobs, siger administrerende direktør Peder R. Pedersen, Weibel Scientific.

Sammen skal de to virksomheder videreudvikle de radarer, Weibel gennem mange år har leveret til NASA, så de kan bruges til missilforsvar over hele verden, også i Europa.

Når over 100 arbejdspladser
Weibel Scientific har de seneste år investeret betydeligt i at insource hele udviklingen og produktionen til Allerød. Det betyder, at aftalen med Lockheed Martin og den signifikante udvidelse af markedet vil komme til at skabe nye arbejdspladser i Danmark.

Hvor firmaet i dag har 90 medarbejder ved hovedkvarteret i Allerød. Med den nye samarbejdsaftale forventer man at komme op over 100 medarbejdere, oplyser Peder R. Pedersen.

Bliver leverandør til missilforsvar
Formålet med det langsigtede strategiske partnerskab er at integrere Weibels unikke radarteknologi med Lockheed Martins missilforsvarssystemer, hvilket vil give Weibel mulighed for at overhale internationale konkurrenter indenom. Det er en blåstempling af den danske ingeniørvirksomhed, som hånd i hånd med Lockheed Martin får en markant fordel i konkurrencen mod store internationale koncerner på det globale marked.

- Partnerskabet giver os mulighed for at integrere vores NASA radarteknologi i Lockheed Martins markedsførende ballistiske missilforsvarssystemer. Det er en meget flot anerkendelse af vores avancerede og innovative radarteknologi, siger administrerende direktør Peder R. Pedersen.

Danmark har truffet en beslutning om at bidrage til NATOs missilforsvar med nye radarer på en eller flere fregatter. Det danske forsvar vil med det nye samarbejde kunne indfri denne beslutning med unikke danskproducerede radarer fra Weibel Scientific, som kan opkvalificere det europæiske missilforsvar samtidig med, at Weibel Scientifics løsninger er konkurrencedygtige på globalt plan.

Samarbejdet kommer både til at foregå i Weibel Scientifics test-, udviklings- og produktionsfaciliteter i Danmark og ved Lockheed Martins ballistiske missilforsvarsudviklingscenter i New Jersey, USA.

Partnerskabet er et industrisamarbejde mellem Lockheed Martin og Weibel Scientific og er forhåndsgodkendt af Erhvervsstyrelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094