23948sdkhjf

Millionstøtte til fynsk robotforskning

Region Syddanmark satser på de stærke kompetencer inden for velfærds-, sundheds- og robotteknologi, som findes i Odense-området. Med en bevilling på godt 36 mio. kr. vil det regionale vækstforum sikre, at et af fremtidens væksterhverv udvikles og forankres i regionen.
Vækstforum for Region Syddanmark satser på de stærke kompetencer inden for velfærds-, sundheds- og robotteknologi, som findes i Odense-området og bevilger godt 36 mio. kr. til, at et af fremtidens væksterhverv bliver udviklet og forankret i regionen.

- Det er en storstilet satsning, som skal aktivere et stort vækstpotentiale inden for et erhvervsområde, som er et af Danmarks særlige styrker på det globale marked. I Region Syddanmark har vi i Odense unikke styrker inden for telemedicin og robotteknologi. Særligt har vi viden om anvendelse og udbredelse af teknologien i forhold til patienter og borgere, pointerer regionsrådsformand Carl Holst, der er formand for Vækstforum.

Konkret giver satsningen sig udslag i støtte til fem projekter til sammenlagt 36,6 mio. kroner. Det ene projekt "Sund vækst" er ansøgt af Odense Kommune og rummer i alt syv delprojekter, der skal øge brugen af robotter inden for sundhedsvæsenet. "Sund vækst"-projektet får godt 12 mio. kr.

Det næste projekt er finansiering af seks delprojetker, der tilsammen skal udvikle robotfestivalen "Robots at Play". Det er RoboCluster med base i Odense, der modtager støtten. RoboCluster har sammen med 16 forskellige organisationer fordelt over det meste af regionen visioner om at gøre robotfestivalen til et fyrtårn for regionen, der skal kunne tiltrække såvel turister som fagligt interesserede. I delprojektet "Leg" vil projektgruppen udvikle festivalen til at være en inspirator for virksomheder, der ønsker at arbejde med kombinationen af leg og teknologi. RoboCluster modtager 10,8 mio. kr. til projekterne.

RoboCluster er også ansøger til det tredje projekt, som Vækstforum støtter. Nemlig RoboClusters klyngeinitiativ. Det projekt, Vækstforum støtter her, vil styrke virksomhederne i klyngen ved at give dem lettere adgang til ny viden og øge evnen til at tænke nyt blandt andet inden for sundhedssektoren. Vækstforum yder godt 8 mio. kr. til dette initiativ.

Det fjerde projekt har sit udspring i medicinsk afdeling på OUH Svendborg Sygehus, som i samarbejde med MedCom og det private IT-firma GITS har udviklet patientkufferten MediSat, som i 18 måneder har været afprøvet til behandling af KOL-patienter (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom) i hjemmet som opbakning til tidlig udskrivelse. Afprøvningen hos KOL-patienterne har vist så gode resultater, at de samme samarbejdspartnere ønsker at udvikle en ny patientkuffert, denne gang til behandling og pleje af hjertepatienter i eget hjem. Vækstforum giver knap 5 mio. kr. til projektet.

Endelig anbefaler Vækstforum også at støtte det Regionale Teknologicenter for robotter, sensorer og intelligente systemer (RTC). RTC har modtaget tilsagn om en bevilling fra Videnskabsministeriet på 1 mio. kr. i foråret 2008. I den forbindelse har RTC søgt om regional medfinansiering, hvilket Vækstforum siger ja til.

Kilde: RoboCluster - http://www.robocluster.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078