23948sdkhjf

Produktnyhed: Optisk spektrumanalysator klarer lange bølgelængder

Melbye Skandinavia har netop lanceret den nye optiske spektrumanalysator Yokogawa AQ6375 i Danmark. Analysatoren er det første bordinstrument, der ud over telecom-bølgelængder også dækker lange bølgelænder over 2 μm.
Instrumentet er blandt andet udviklet til forskere og udviklingsingeniører, der hidtil har måttet nøjes med utilstrækkeligt måleudstyr til måling på lange bølgelængder. Det kan fx være inden for forskning og udvikling af højtydende laser-lyskilder samt optiske komponenter inden for molekylær spektroskopi, detektering af luftarter, medicinsk diagnosticering og behandling, materialebearbejdning, kommunikation i rummet, faststoflasere og sikkerhedssystemer.

Analysatoren har en meget høj opløsning på mellem 0,05 nm og 2 nm samt en høj følsomhed på –70 dBm. Og da den dækker et bredt bølgelængde-område fra 1.200 nm til 2.400 nm, som indeholder almindeligt anvendte telecom-bølgelængder, er AQ6375 et yderst fleksibelt måleinstrument.

Letanvendelige funktioner
Den nye AQ6375 er et kompakt, pålideligt og letanvendeligt instrument, som fra frabrikkens side allerede er kalibreret for bølgelængde og opløselighed. Det betyder, at instrumentet kan anvendes direkte efter opstart (”tænd-og-test”) til måling af parametre så som SMSR, bølgelængde, peak level og centerbølgelængde samt signal/støj-forhold (OSNR).

Alt i alt har instrumentet 13 forskellige indbyggede analysefunktioner, som automatisk kan både måle og give en analyse af det testede. Skærmen kan vise syv individuelle kurver over de målte data, visse af kurvetyperne kan bruges til beregninger så maksimum/minimum, gennemsnit mv.

Kilde: Melbye Skandinavia

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11