23948sdkhjf

Belgiske Niko Group overtager Servodan A/S

Den familieejede Sønderborg-virksomhed Servodan A/S er blevet overtaget af Niko Group fra Belgien.
Servodan A/S, der netop har kunnet fejre sit 50-års jubilæum, har siden 1958 udviklet, produceret og solgt løsninger til intelligent lysstyring i Danmark og over 20 lande verden over. Virksomheden har indtil nu været ejet ligeligt af de tre brødre; Henning Schmidt-Petersen, administrerende direktør, Leif Petersen, Head of business development, og Kay Petersen, eksportchef. Med Nikos overtagelse af Servodan er det planlagte generationsskifte på plads.

– Vi har gennem længere tid arbejdet med et generationsskifte i Servodan, da ingen af vores børn ønskede at fortsætte i virksomheden. Og med salget af vore aktier til Niko har vi nu overdraget virksomheden til en stærk og kompetent partner, som vi har kendt og samarbejdet med i over seks år, fortæller Henning Schmidt-Petersen.

- Det har været vigtigt for os at finde en partner, som ønsker at fortsætte den kurs, som Servodan har fulgt gennem en årrække. Og ikke mindst finde en partner, som ønsker at videreføre Servodan i den ånd og efter de værdier, som virksomheden drives efter i dag. Det har vi helt sikkert fundet i Niko, der ligesom os er en familieejet virksomhed med en lang og glorværdig historie, der også arbejder inden for blandt andet områderne komfort og lysstyring. Dermed har vi sikret yderligere muskelkraft og kompetence til at fortsætte Servodans ekspansion inden for lysstyring og el-automatik, som er vores kerneområder. Samtidig kan vi drage fordel af den kendsgerning, at Servodan er rigtig stærk i Norden, mens Niko har godt fæste i Sydeuropa. Dermed kan vi i fællesskab udnytte det store markeds- og produktpotentiale, som ligger forude, fortsætter Henning Schmidt-Petersen.

Business as usual
– På kort sigt sker der reelt ingen ændringer i forretningen. Servodan fortsætter naturligvis med os alle tre som ledere i virksomheden og med rækken af dygtige medarbejdere til at bakke os op. Også den valgte kurs bliver videreført med de strategier og planer, som allerede er lagt, og som vi alle kører efter. Eneste forskel er blot, at selskabet nu er ejet af Niko Group i Belgien, og at der skal etableres en ny bestyrelse med blandt andet deltagelse fra direktionen i Niko.

- Selvom det naturligvis er lidt vemodigt at skulle sælge en virksomhed, som har været i familiens eje gennem mere end 50 år, så er vi dog rigtig glade for salget af Servodan til Niko. Nu er vi nemlig sikre på, at vores fars – og også vores eget – livsværk rent ejermæssigt er i rigtig gode hænder, og vi kan alle med ro i sindet fortsætte arbejdet med at bringe Servodan helt frem i førerfeltet inden for intelligent lysstyring, slutter Henning Schmidt-Petersen.

Kilde: Servodan - http://www.servodan.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078