23948sdkhjf

Skovlunde-firma sender første testsystem til Airbus

Rovsing leverer nu de første af en særlig type rumfartøj simulatorsystemer til den europæiske forsvars- og rumfartskoncern
Rovsing har leveret to Distributed Simulation & Test Environment (DSTE) baserede rumfartøj simulatorsystemer (SIS) til Airbus DS i Toulouse. Det er første gang, siden firmaet i Skovlunde købet DSTE IP-rettighederne i 2013 fra det tidligere hollandske selskab SSBV Space & Ground B.V.

- Dette er en klar indikation af, at
Den hollandske partners skæbne
Rovsings hollandske samarbejdspartner SSBV Space and Ground Systems B.V. gik i betalingsstandsning i starten af 2016 .

Sidst i februar blev det hollandske selskab så overtaget af det spanske teknologifirma Celestia STS, som overtog know-how og personale fra SSBV.
Rovsing med succes følger sit DSTE videnoverførselsprogram, udtaler Christian Bank, CEO i Rovsing, i en selskabsmeddelelse.

Simulatorerne skal anvendes på det europæiske rumagentur ESAs satellit-programmet JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer) og vil gøre JUICE-forskere i stand til at teste og verificere deres videnskabelige nyttelaster uden at skulle forbinde dem til rumfartøjets platform.

Mens det første SIS system blev integreret og testet i Noordwijk i Holland i henhold til en aftale om viden overførsel sammen med Celestia STS, blev det andet system integreret og testet hos Rovsing i Skovlunde.

Leverancer over hele Europa
Rovsing har kontrakter på at levere i alt 16 JUICE simulatorsystemer over de næste uger.

- Vi er godt i gang med rettidigt, at integrere og levere de resterende simulatorsystemer til forskere overalt i Europa, siger Hjalti Pall Thorvardarson, chef for Systems & Services hos Rovsing.

Sideløbende bygger Rovsing andre DSTE baserede testsystemer til andre kunder og ESA programmer. Efter en succesfuld afslutning på det fire år lange Solar Array Simulator (SAS) udviklingsprogram tidligere dette år samt fire leverancer af SAS-baserede testsystemer i perioden maj til august, markerer opstarten af DSTE baserede leverancer en vigtig milepæl for at gøre Rovsings system- og produktforretning profitabel

I Rovsings årsrapport, der blev offentliggjort i september, fremgår det, at selskabet forventer, at skulle levere DSTE systemer til tre forskellige ESA-programmer i anden halvdel af 2016. Endvidere udpeger Rovsing i årsrapporten det nye Solar Array Simulator og Digital Satellite Test Equipment-produktet som en del af ”fundamentet” under selskabets strategi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094