23948sdkhjf

Ændringer i USA tynger instrumentproducent

Helt som ventet faldt Chemometecs omsætning
Chemometec i Allerød har taget hul på regnskabsåret 2016/17. 1. kvartal bød – ifølge selskabet helt som ventet - på en tilbagegang i omsætningen på 6 procent. Kvartalets omsætning blev på i alt 18,0 mio. kr. mod 19,2 mio. kr. i 2015/16.

Årsagen var primært fald i omsætningen på 16 procent på det nordamerikanske marked, som skyldes organisationsændringer. Ændringerne forventes at være gennemført inden halvårets afslutning. Udover ansættelse af nyt salgspersonale omfatter ændringen en snarlig etablering af nyt salgskontor på den amerikanske østkyst, nærmere bestemt New York. I det kommende kvartal ventes omsætningen i Nordamerika igen at blive negativt påvirket af organisationsændringerne.

I Danmark er omsætningen faldet 2,4 mio. kr. til 1,0 mio. kr., hvilket selskabets ledelse primært tilskriver udløbet af en OEM-aftale, hvor Chemometec var leverandør af teknologi.

Til gengæld er omsætningen i de geografiske segmenter, Europa (ekskl. Danmark) og "Øvrige" lande, vokset med henholdsvis 19 procent og 16 procent.

Forventningerne til regnskabsåret 2016/17 fastholdes. Omsætningen ventes at lande i niveauet 90-100 mio. kr. og driftsresultatet (EBITDA) i niveauet 15-25 mio. kr.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11