23948sdkhjf

Året der gik – en sommer med nye rokader

Nye direktører blev udnævnt, og hæderkronede virksomheder skiftede ejer. Sommeren bød på flere rokader i den danske elektronikindustri.
I Horsens sluttede lidt af en æra, da Erling Nielsen efter en lang årrække overdragede sin virksomhed, Instruments, til et andet kendt ansigt inden for branchen; Lars Fensbo, der blandt andet står bag HIN Horsens ( Instruments er blevet solgt ).

Lidt mere overraskende var det måske, at svenske Saab i august valgte at frasælge sin hardwareproduktion i Sønderborg. Køber var nordjyske Seritronic, der nu pludselig var repræsenteret i Sønderborg ( Saab Danmark sælger hardwareproduktion til nordjysk virksomhed ).

En andet sted i Sønderjylland var der også gang i virksomhedshandlerne. Høier & Vendelbos projektafdeling blev i midten af august overtaget af Dansk Styringsteknik med det formål at udbygge virksomhedens position i Sønderjylland ( Høier & Vendelbo sælger projektafdeling til Dansk Styringsteknik ).

Også i Østjylland blev der oprustet. Hos ETK Elektronics udvidede man ejerkredsen med Torben Drejer, der blandt andet havde velkendte virksomheder som Arrow, Martin Professional og Velux på sit cv ( Ny medejer hos ETK Elektronics ).

Nye kræfter skulle der også til hos Brüel & Kjær, der tidligere på året mistede sin topchef til B&O. Derfor faldt valget på den tidligere Sonion-direktør; Lars Rønn som administrerende direktør ( Brüel & Kjær udpeger ny direktør ).

Medico-virksomheden Ambu havde været på hugst andre steder i elektronikbranchen. Her udnævnte man nemlig Lars Marcher, tidligere medlem af direktionen hos Terma, til ny administrerende direktør i Ballerup-virksomheden ( Ambu henter direktør hos Terma ).

Et andet sted på Sjælland havde man helt andre problemer at slås med. Elektronikproducenten Ole Wolff Elektronik røg uklar med arbejderne på virksomhedens kinesiske fabrik. Her beskyldte medarbejderne den danske elektronikproducent for at overtræde en række arbejdsretslige regler ( Kinesisk fagforening anklager dansk elektronikfabrik ).

Hos en anden elektronikproducent i det vestlige Sjælland gik det heller ikke stille for sig. Men hos Hamann Electronics var det heldigvis de positive overskrifter, der dominerede. Her kunne man nemlig konstatere, at kunder, der ellers havde outsourcet produktion til Fjernøsten, var begyndt at vende hjem til Holbæk igen ( Væksten fortsætter hos Hamann Electronics ).

På den anden side af Storebælt – i Odense – var smilene også store. Kjærulff 1 besluttede sig for at springe ud i rollen som fladskærmsproducent, da man overtog rettighederne til finske Salora ( Kjærulff 1 skal producere fladskærme ).

Odense lagde også halgulv til årets største messe i den danske elektronikindustri. Tre dage i september samledes 213 udstillere i Odense Congress Center, og at dømme ud fra udstillernes reaktioner så var messen en succes ( Udstillere godt tilfredse med Elektronik-08 ).

I morgen er efteråret over os, og Electronic Supply afslutter året, der gik med et kig på flere historier fra elektronikbranchen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109