23948sdkhjf

Hardwareiværksætter tager prototyper til det yderste

Belysningsproducenten Shade har fundet en måde at få prototyperne afsted hurtigere og i større antal

Hos iværksætterfirmaet Shade, som udvikler en ny intelligent lyskilde, har man taget begrebet Rapid Prototyping til sig i sin yderste form.

- For os betyder Rapid Prototyping helt konkret, at der går få dage fra vi har registreret en ønsket ændring hos vores prototype testfamilier til, at familien har et nyt produkt med den ønskede ændring i sin stue. Vi kan altså forkorte vores time-to-market markant, hvilket er kritisk for en iværksættervirksomhed som vores, men vi kan også nå at lave flere prototyper og dermed flere forbedringer på samme tid som sikrer, at det færdige produkt bliver så perfekt som muligt, forklarer Bo Puggaard, CEO hos Shade.

Shade nye type lyskilde giver muligheden for at styre retning, intensitet & farvetemperatur på lyset. Samtidig kan den fungere både som lyskilde og lampe, men også indgå som lyskilde i andre lamper eller kombineres med specielt designede skærme.

En af årsagerne til at Shade kan implementere nye design og ændringer så hurtigt, er deres tilgang til udviklingsfasen. De har et netværk af testfamilier der besøges jævnligt, og bliver de enige om at der er noget der skal ændres, sættes det i gang med det samme.

Firmaets prototype består dels af 3D printede komponenter, som Shade selv designer og printer, dels af standard komponenter. 

Shade er en af 20 deltagende virksomheder i Danish Tech Challenge (DTC) 2016. Bag forløbet står Industriens Fond og Scion DTU.

Fakta: Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge er et fire måneders forløb med gratis kontor og værksted hos Scion DTU i Lyngby.

Til forløbet udvælges 20 iværksættervirksomheder, som alle udvikler et fysisk produkt. Det kan være alt fra sensorsystemer, robotter og droner til industriel cleantech og medicinsk udstyr.

Som afslutning på det fire måneder lange forløb bedømmes alle projekterne af en ekstern jury, og vindervirksomheden modtager Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079