23948sdkhjf

CP Robotics nye direktør opstiller klare mål

Det ligner en bunden opgave for Odense-firmaets nytiltrådte direktør. I hvert fald det næste års tid

Som Electronic Supply kunne fortælle mandag har Sabina Kethelz overtaget direktørposten hos CP Robotics i Odense. Hun er både klar på, hvilke opgaver der ligger og venter i den ansvarsfulde post, og hvad hun tager med til jobbet.

Hvor forgængeren, Jimmy Alison Jørgensen, havde teknisk indsigt, er Sabina Kethelz' force branchekendskab og erfaring med at opbygge forretningsrelationer. Og de kompetencer bliver der brug for.

- Mit take er et lidt andet og med mere overordnet og stram projektstyring i forhold til at at nå i mål med de ting vi skal, siger Sabina Kethelz til Electronic Supply.

Eksportdrømme bag nyt navn

CP Robotics forbereder et indtog på markeder flere steder i udlandet. Det har dog givet navneproblemer. 

Den canadiske robotvirksomhed ’ClearPath Robotics’, som er specialiseret i autonome terrængående robotkøretøjer, allerede godt stadfæstet på flere af nøglemarkederne.

Derfor så CP Robotics sig nødsaget til at ændre det oprindelige navn 'Corepath Robotics' til det nye og nuværende.

Bunden opgave på kort sigt
Den nytiltrådte direktør opstiller tre mål for CP Robotics på kort sigt. For det første skal produktet og licenser vlre helt salgsklare, der skal tages hul på salg og kommercialisering i ind- og udland med opbygning af et forhandlernetværk. Sidst men langt fra mindst skal der en investor ombord. 

Ifølge Sabina Kethelz kan denne investor være en partner, som ”bare” komme med penge, men man ser hellere samarbejde med en, som har kendskab til markedet.

- Vi har behov for ekstra kapital til at bygge organisationen op, siger Sabina Kethelz og udpeger udvikling og salg som områder, hvor hun gerne ser flere folk.

De kommer til arbejde med udvikling og salg af kerneteknologien, en patenteret algoritme, der gør robotter i stand til selv at planlægge deres arbejdsbane ud fra en 3D scanning af emnet. Fokus er i første omgang på små og mellemstore virksomheder, der arbejder med slibning, polering eller fræsning i deres produktion.

Næste trin bliver det svære
CP Robotics blev grundlagt i september 2015 og har siden februar 2016 haft plads i Odense Robotics StartUp Hub. Ligesom andre firmaer i rugekassen har det skabt nogle kontakter. Men, understreger Sabina Ketheltz, er CP også selv ude med følere.

- Det er vigtigt vi også gør noget selv, for det er farligt bare at sidde på hænderne.

Generelt ser hun et Danmarkskort, hvor der er blevet kortere vej til startkapital for et firma, der ligesom CP kommer fra universitetsmiljøet. (CP Robotics er et spin-out fra Syddansk Universitet, red.). For de firmaer, der er kommet nogle trin videre og har etableret sig med en fornuftig omsætning er det blevet lettere endnu at finde den nødvendige kapital.

- Men for os, der er midt imellem, er det lidt mere kritisk. Så vi skal have lukket hullet, opbygge en stærkt organisation og få en ordentlig omsætning, slår hun fast.

Lige nu er fokus derfor på kort sigt og på at komme godt fra start med de tre mål. 

-  Det kunne være spændende at tænke på langt sigt. Men nu er det det næste år, vi skal godt igennem. Så kan vi begynde at tænke mere langsigtet.

Artiklen er en del af temaet Chef i tale.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079