23948sdkhjf

AAU’s Center for TeleInFrastruktur fejrer fem års jubilæum

For fem år siden blev mobilforskningen på Aalborg Universitet styrket med oprettelsen af CTIF. Siden da er centret vokset til at være et globalt forskningsnetværk med nye afdelinger i Italien, Indien, København og Japan. Fødselsdagen fejres 29. januar, hvor lederen Ramjee Prasad også modtager international hæder.
Den 29. januar 2004 indviede Aalborg Universitet et forskningscenter, der nu gennem fem år har vist sig som et af de mest succesfulde og ekspansive herhjemme. Gennem de første fem år er CTIF (Center for TeleInFrastruktur) på Aalborg Universitet gået fra at være et regionalt, internationalt forskningscenter til at være et nationalt center med afdeling i København såvel som et internationalt center med afdelinger i Italien, Indien og senest Japan.

Målet med at samle de mange initiativer på mobile og trådløse teknologier på Aalborg Universitet var at skabe et stærkt center for forskning og uddannelse – et center, som også kunne indgå i omfattende samarbejdsprojekter med udenlandske universiteter og ikke mindst internationale industripartnere. Siden da har CTIF været den bærende kraft i store initiativer med blandt andre Nokia, Texas Instruments, Siemens, Samsung samt store EU-projekter som MAGNET, CRUISE og ASPIRE.

Fremtidsplanerne for CTIF involverer blandt andet planen om at udvide forskningsaktiviteterne, og på grund af et klart kommercialiseringskoncept for de teknologier, der udvikles i CTIF-regi, forventes det, at centret i de kommende år bliver fødselshjælper for opstartsvirksomheder inden for 4G og andre teknologier med fremtidspotentiale. Med åbningen af CTIF’s afdeling i Rom i 2006 blev AAU det første danske universitet med en afdeling uden for Danmark. Siden da er forskningsafdelinger i Indien, Japan og København kommet til, og det ligger i kortene, at der inden for de kommende år vil blive etableret flere internationale ”satellitter” i CTIF-netværket.

En væsentlig drivkraft bag både etableringen af CTIF og fremdriften i de første fem år er professor Ramjee Prasad, der er leder af centret. Han kunne som vejleder i 2008 se sin ph.d.-kandidat nr. 50 færdiggøre sit studie og nyder stor respekt og anerkendelse blandt sine studerende og medarbejdere for såvel sin store arbejdsindsats som sine menneskelige kvaliteter.

Samtidig med CTIF’s fødselsdag er Prasad blevet tildelt den prestigefyldte IEEE Fellow-titel, som inden for de tekniske videnskaber er en af de fineste udmærkelser, en forsker kan få. Hæderen tildeles af den verdensomspændende organisation IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), der forener forskere og fagfolk inden for især teknologisk forskning. Titlen tildeles en lille udvalgt skare af medlemmer, der har ydet en enestående indsats inden for elektronik-, it-, ingeniør- og naturvidenskabsområdet til gavn både for almindelige mennesker og for forskerens fagområde. På Aalborg Universitet er det kun professor Christian S. Jensen, dekan Frede Blaabjerg og professor emeritus Jørgen Bach Andersen, der tidligere er blevet tildelt Fellow-titlen.

Ramjee Prasad betragtes internationalt som en af de vigtigste figurer i de seneste årtiers hurtige udvikling af mobilteknologien omkring os, og han har gennem årene været tilknyttet universiteter i Indien, Sydafrika, Holland og Danmark. Han er internationalt anerkendt for sin dybe indsigt og sin faglige bredde, og ikke mindst for sine teknologiske visioner, der gennem årene har vist sig at holde stik.

Kilde: Aalborg Universitet - http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11