23948sdkhjf

Entusiastisk formidler modtager BHJ-Fondens Undervisningspris til ingeniører

Når den 45-årige lektor, cand. scient. Bjarne Schmidt skal forklare de studerende på Mads Clausen Instituttet i Sønderborg, hvordan de beregner den ballistiske bane for et projektil, sker det ved hjælp af legetøjssoldater og legetøjskampvogne.
Bjarne Schmidts evne til at formidle det ofte vanskeligt tilgængelige stof på en pædagogisk og entusiastisk måde er i dag blevet belønnet med BHJ-Fondens Undervisningspris for 2009 på 50.000 kr. til en underviser på ingeniøruddannelserne på Syddansk Universitet i Sønderborg.

Prisen er en del af den million kroner, som BHJ-Fonden, hvert år frem til og med 2012 donerer til studerende, medarbejdere og projekter med tilknytning til SDU i Sønderborg.

Den 45-årige lektor er kendt for at tilbringe megen tid på SDU i Sønderborg. Han deltager ikke alene i undervisningen i fagene fysik og matematik, men er også med til at præge instituttets fællesaktiviteter og deltager i planlægning af eksempelvis Naturvidenskabs-festivalen.

Bjarne Schmidt er uddannet cand.scient. i fysik og matematik fra Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet i 1992. I 1993 blev han ansat på Alssund Gymnasiet i Sønderborg. I 1999 blev han ansat på Mads Clausen Instituttet som undervisningsassistent. Bjarne Schmidt har også været ekstern lektor ved Instituttet for Grænseregionsforskning på SDU i Sønderborg. I fjor blev han udnævnt til lektor ved Mads Clausen Instituttet.

Kilde: Syddansk Universitet - http://www.sdu.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078