23948sdkhjf

Tre iværksættere vil leve af fejlfinding i teleindustrien

I februar stiftede tre nordjyske ingeniører virksomheden 2operate ApS. Kunderne skal findes blandt teleoperatører, der vil automatisere fejlfindingen.
Lars Moltsen, Dan Andersen og Carsten Hellegaard forfølger ideen om at kunne levere en automatiseret løsning til mobil-operatørers drift, der tager de eksisterende løsninger et skridt videre. De tre grundlæggere har alle en stærk baggrund i telekom- og softwareindustrien. De har tilsammen mere end 25 års erfaring fra virksomheder som Nokia, Ericsson, Sonofon, Systematic og Texas Instruments.

2operate tilbyder software til automatisering af diagnosticeringsprocessen i mobil- og satcom-netværk. I dag bruger operatørerne mange ressourcer i driftsafdelingerne på manuelt at lave diagnoser på udstyr, der fejler. Dette er meget dyrt og medfører en lav margin imellem indtjening fra mobilkunderne og omkostninger til drift i et marked, hvor minuttaksterne hele tiden falder. Mulighederne for at automatisere selve diagnosticeringsopgaven har hidtil været få eller ikke-eksisterende.

Det vil 2operate gøre noget ved, og derfor udnytter man teknologi fra forskning i kunstig intelligens (Bayesianske net), der oprindelig blev udviklet til medicinsk brug, og hvor man på Aalborg Universitet er med i den absolutte verdenselite. Helt tilsvarende medicinske diagnoser kan man lave fejldiagnoser for netværksudstyr hos operatører. I hvert tilfælde har man mulighed for at opsamle en række data (symptomer), som man bruger til at bestemme fejlen på udstyret. Bayesianske net er meget robust overfor usikkerhed, manglende data eller data, der peger i forskellige retninger, og det er i høj grad i stand til at erstatte menneskelige ræsonnementer.

2operate stiftes med kapital fra NOVI Innovation, der er et af de seks danske innovationsmiljøer. Steen Palle, der er investeringschef i NOVI Innovation udtaler:

- 2operate er grundlagt af et mindre ”dream team” bestående af tre personer med supplerende kompetencer, der sikrer både teknisk kvalitet såvel som kunde- og forretningsfokus. Vi er meget optimistiske omkring potentialet for denne nye virksomhed.

Kilde: 2operate - http://www.2operate.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078