23948sdkhjf

Itek-erhvervet slipper nådigt fra krisen

En ny rundspørge som branchefællesskabet DI ITEK har fået foretaget blandt sine medlemmer viser, at halvdelen af de spurgte itek-virksomheder ikke er berørt af krisen, og at både omsætning og bundlinje vil vokse pænt i 2009.
- Det er glædeligt i en tid, hvor vi dagligt hører om fald i indtjening og nedskæringer, at kun halvdelen af itek-erhvervets virksomheder er ramt, og at hver fjerde virksomhed regner med stigende beskæftigelse, siger branchedirektør Tom Togsverd, DI ITEK.

Ophobede ordrer fra sidste år, hvor landet oplevede flaskehalse og kapacitetsproblemer, er én af forklaringerne. Den anden er, at det offentlige fortsat er en stor kunde for mange itek-virksomheder.

Rundspørgen viser også, at itek-virksomhederne også tager deres egen medicin: Mere end hver fjerde virksomhed øger investeringerne i ny teknologi og øger omfanget af outsourcing til andre.

- Men vi er bekymrede over, at det øvrige erhvervsliv tilsyneladende tøver med at investere i ny teknologi samt med at outsource til andre. Netop i en krisetid er der behov for at investere i nye produkter og processer, ligesom procesoptimering bør være et must, siger DI ITEK’s formand, administrerende direktør Jesper Brøckner Nielsen, Telia Danmark.

Produktiviteten i danske virksomheder har været faldende de sidste år. Netop derfor er der nu et særligt behov for at rationalisere og forny virksomhedernes processer.

- Men også det offentlige bør øge satsningen på digitale løsninger – ikke bare i bagbutikkerne, men også ved løsning af kerneopgaver på uddannelses- og velfærdsområderne, siger Jesper Brøckner Nielsen

Det er baggrunden for, at DI ITEK på branchefællesskabets årsdag har fremlagt sin nye plan, ”Digital Mission”, med konkrete anbefalinger til regering, regioner og kommuner til, hvordan man ved fremskyndet satsning på digitale løsninger kan mindske manglen på kvalificeret arbejdskraft og dermed undgå, at det offentliges personaleforbrug bliver en barriere for den vækst, som vi snart skal realisere.

Samtidig peger DI ITEK på samfundets behov for øgede investeringer i vidensopbygning og udvikling.

- Andre lande har øget deres forsknings- og udviklingsbudgetter markant som led i krisehåndteringen. Det bør vi også gøre i Danmark, mener Jesper Brøckner Nielsen.

Kilde: DI - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062