23948sdkhjf

Ambu tager markedsandele

2008/2009 blev et år med flot vækst i både omsætning og overskud for den danske medico-producent.
Omsætningen steg med 12 % og blev på 877 mio. kr. EBIT før særlige omkostninger steg med 17,6 % til 110 mio. kr., og årets resultat udgjorde 55,8 mio. kr. mod 50,0 mio. kr. i 2007/2008.

- I et meget vanskeligt år præget af den globale krise er det tilfredsstillende, at vi både har opnået en solid vækst, vundet markedsandele, præsteret en god indtjening samt forbedret vores cash flow. Vi har omorganiseret store dele af organisationen, investeret yderligere i robuste it-systemer, effektiviseret vores produktion og forsyningskæde samt udvidet vores salgsorganisation, siger administrerende direktør Lars Marcher.

Ny strategi skal styrke position
- I den sidste del af regnskabsåret har vi været igennem en omfattende strategiproces, og ved starten af det nye regnskabsår præsenterede vi vores nye strategi, GPS Four . Strategien skal styrke vores position som en innovativ virksomhed, bidrage til en højere omsætning og en mere effektiv drift samt en stigende EBIT-margin. Vi vil sikre en endnu bedre udnyttelse af vores internationale erfaringer og infrastruktur inden for produktion, udvikling og salg og derved skabe et stærkere Ambu. Vores ambition er at udvikle Ambu til en global leder inden for innovative engangsprodukter til hospitaler og redningstjenester, tilføjer Lars Marcher.

Vil vokse i svært marked
I indeværende regnskabsår forventer Ambu, at den globale krise fortsat vil have stor indvirkning på sundhedssektoren, og at man derfor vil opleve en intensiveret konkurrence og lavere markedsvækst end normalt.

- Ambu er i en god position til at fortsætte med at vokse mere end markedet og fortsætte med at vinde markedsandele. I det kommende regnskabsår vil der blive lagt stor vægt på at fortsætte den gode udvikling i virksomheden og få gennemført den planlagte styrkelse af Ambu. Der vil derfor være fokus på at forbedre forudsætningerne for at skabe innovation, optimere og intensivere salgsindsatsen samt effektivisere produktion og systemer, skriver Ambu i sit årsregnskab.

I 2009/2010 forventes den samlede omsætning at blive i niveauet 900-925 mio. kr. svarende til en stigning på 5-6 % målt i lokal valuta. EBIT-marginen forventes i 2009/2010 at ligge i niveauet 12-12,5 %, og resultatet før skat forventes at ligge på ca. 11-11,5 % af omsætningen svarende til ca. 100 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093