23948sdkhjf

Skarp kritk af solcelle-udspil

Solenergi: Skatteministeriets udspil angående afregning på solcellestrøm møder nu skarp kritik. Udbredelsen af solceller ødelægges, lyder det fra branchen.
Byggebranchen, solcelleindustrien og oppositionen kritiserer det nye udspil fra Skatteministeriet angående ændring af afregning for solcellestrøm. Det skriver EPN.

Forslaget, der ifølge aktører i branchen vil ødelægge den voksende udbredelse af solceller på de danske hustage, er netop nu i høring.

Skatteministeriets udspil
Det er en ændring af den hidtidige afregningsform, der er i spil i øjeblikket. Hidtil har nettomålerordningen udregnet solcellens produktion og ejerens forbrug på årsbasis. Det skal nu laves om til en månedlig opgørelse.

- Solceller laver mest strøm sommer og mindst vinter. Hvis forbruget skal opgøres måned for måned i stedet for årligt, så bliver for eksempel solcelleanlæg på institutioner og skoler, som jo ikke bruger meget strøm i ferie- og sommerperioder, urentable, siger direktør Michael Stadi fra Gaia Solar, der producerer bygningsintegrerede solceller.

Venstre: årsafregning det optimale
SFs miljøordfører Ida Auken kalder udspillet forfejlet og et kæmpe tilbageslag for solenergien.

Venstres skatteordfører Torben Schack Pedersen siger, at han først for nylig er blevet opmærksom på problemet. Ifølge ham er det Energinet.dk, der ønsker at afregne månedsvis.

- Årsafregning er det optimale, så vi må få Energinet.dk til at opgive kravet, siger han til EPN.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11