23948sdkhjf

Midtjysk elektronikudvikler i sjællandsk opkøb

Ektos i Viborg overtager SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i København (SP Danmark). Overtagelsen sker pr. 1. maj 2017. Det oplyser den midtjyske elektronikudvikler i en pressemeddelelse.

Fakta: SP Danmark/ Ektos TRS
SP Danmark er et akkrediteret tredjepart testlaboratorium med EMC, radio, klimatisk og mekanisk testfaciliteter.

Hidtil har SP Danmark været et datterselskab til det svenske selskab RISE Research Institutes of Sweden (RISE) - tidligere SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut AB.

RISE indgår i en gruppe af svenske forskningsselskaber ledet af by RISE Research Institutes of Sweden Holding (RISE-Group).

I forbindelse med overtagelsen skifter SP Danmark navn til Ektos Testing & Reliability Services (Ektos TRS). 

- Med overtagelse af SP Danmark og indlemmelse som datterselskab i Ektos-koncernen udvides vores kompetencesæt til også at omfatte DANAK-akkrediterede typetestydelser, siger Niels Martin Jørgensen, bestyrelsesformand i Ektos og Ektos TRS, og betoner, at forhandlings- og overdragelsessamarbejdet med ssælgeren, venske RISE, har været problemfrit.

Alt fortsætter som hidtil
SP Danmarks administrerende direktør Kennet Palm og det øvrige SP-team i København fortsætter som hidtil, og der foretages ingen ændringer i driften eller de tilbudte ydelser. Kennet Palm indtræder desuden i ejerkredsen for Ektos TRS.

- Vi er glade for den aftale vi har indgået med Ektos. RISE ser frem mod fortsat godt samarbejde med sine tidligere kollegaer i Ektos TRS A/S, der nu indgår i en ny konstellation, som åbner for nye muligheder, siger afgående bestyrelsesformand i SP Danmark, RISE-enhedschef Peter Leisner.

Udvidelse på udvidelse
Ektos har siden 2007 udviklet og testet elektroniske styringsløsninger i ind- og udland til en lang række anvendelser. Selskabet har har hovedkontor i Viborg og har udviklingscentre og prototypefabrik i Ukraine.

Som supplement til en stor afdeling i millionby Kharkiv etablerede Ektos i slutningen af 2015 en mindre udviklingsafdeling i byen Ivano-Frankivsk.

I samme periode rykkede selskabet på det tyske marked med et slagskontor i Hamborg efter at have løst en række opgaver i landet. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.46