23948sdkhjf

Danske forskere samler Østersø-regionens it-specialister

Manglen på it-specialister i Danmark bør ikke løses ved at sende opgaverne til Asien. I stedet skal vi fremme vidensdeling og innovationsprojekter på tværs af landegrænserne i Østersø-regionen, mener danske forskere, som står bag en konference – i Polen.
Selvom der en megen snak om arbejdsløshed og fyringer i Danmark, er der i visse sektorer stor efterspørgsel på specialister, og et samarbejde på tværs af landegrænser kan være vejen frem.

Det mener de danske forskere, som i starten af maj i Polen samler it-specialister fra hele Østersø-regionen for at styrke samarbejdet i regionen.

Vil knytte innovative miljøer tættere sammen
Danmark og Øresundsregionen har i forvejen en stærk placering, når det handler om innovation inden for trådløs og mobil kommunikationsteknologi, og et af målene med Østersø-tiltaget er at styrke og udvide denne position.

- Visionen er at knytte de mest innovative miljøer i Østersø-regionen tættere sammen, så regionen kan blive endnu stærkere inden for it og kommunikationsteknologi. Udviklingen er nødvendig, og vi har derfor valgt at gå aktivt ind og samle nogle af de mest spændende forskere og industrifolk ved et arrangement i Polen, forklarer professor Knud Erik Skouby fra Aalborg Universitet.

Han er leder for AAU’s mobilforskere på Center for Communication, Media and Information Technologies på universitetets Campus i Ballerup og står samtidig i front for projektet Copenhagen Wireless and Mobile Consortia.

Deltagelse fra elektronikproducenter
Konferencen, hvor AAU’s forskere er værter sammen med Szczecin University, finder sted i Polens største havneby Szczecin den 5. og 6. maj med deltagere fra blandt andet Motorola, Dansk Industri, Kaunas University of Technology i Litauten, den lettiske elektronikproducent Hanzas Elektronika og Warszawa-universitetet Wydzial Zarzadzania.

På dagsordenen er udveksling af viden om forskning og udvikling indenfor it- og tele-områderne mellem industri- og forskningsmiljøer i Øresundsregionen, og man ønsker også at skabe overblik over samarbejdspotentialer mellem industrierne, forskningsgrupper og uddannelsesinstitutioner. Samtidig lægger arrangørerne op til en diskussion om, hvordan man bedre kan tiltrække højt uddannede it-udviklere og specialister fra den baltiske region.

Konferencen “Industry and University Collaboration in the Baltic Sea Region” er i tråd med den danske regerings ønske om at fremme de såkaldte OPP-samarbejder, hvor offentlige og private indgår partnerskaber. Copenhagen Wireless and Mobile Consortia (CWMC), som står bag arrangementet støttes af Region Hovedstaden, Den europæiske Socialfond og Den europæiske Regionalfond.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144