23948sdkhjf

OJ Electronics siger nej til at ”stjæle” fra kolleger

Tre gang så mange praktikpladser til ingeniørstuderende plus aftale med ingeniørskoler i Tyskland skal rode bod på ingeniørmangel

OJ Electronics, en af Sønderborgs store elektronikorienterede virksomheder, går nye veje for at rekruttere medarbejdere. Specielt ingeniører er en mangelvare.

Men det er uden bruge headhuntere, som kontakter mulige kandidater hos andre virksomheder i Sønderborg-området. Det er jo kun med til at skabe problemer for andre, lyder det.

Til gengæld planlægger OJ nu et samarbejde med Fachhochschule i Flensborg, Kiel og Heide. 

OJ Electronics beskæftiger omkring 150 medarbejdere, der producerer specialprodukter til energiregulering indenfor ventilation og gulvvarme.

Firmaets udviklingsafdeling udgør knap 25 procent af det samlede antal funktionærer, så udvikling og produktion er tæt forbundet.

- Grænsen er jo kun en streg i sandet, som nyuddannede tyskere let kan overskride. I Danmark er vi klar med faste stillinger til nyuddannede. I Tyskland har man andre traditioner, hvor de typisk først skal være vikarer og løst tilknyttet, før de kan få en fast stilling, siger administrerende direktør Erik Damsgaard. 

Udover at ville ansætte nyuddannede fra de tre tyske uddannelsesinstitutioner, tilbyder virksomheden også studerende på sidste semester praktikophold i Sønderborg for på den måde at spotte talenterne, inden de rent faktisk er uddannet. Antallet af praktikpladser er øget fra to til seks. 

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094