23948sdkhjf

Robotter tager skraldet på Roskilde Festivals skrald – virtuelt

Med et joystick og et par Virtual Reality briller kunne gæster på Roskilde Festival forsøge at kontrollere en robot til at samle fiktivt skrald op på festivalpladsen.

Techlab, DTU's stand på Roskilde Festival, gav festivalgæsterne mulighed for at opleve lidt af hvert. De besøgende fik således mulighed for at lege med robotter på en bane, der lignede festivalpladsen, og som flød med klodser, der gjorde det ud for skrald. Det skriver DTU.dk. 

- Teknikken bag spillet er faktisk ret avanceret, men ganske nem at forstå. Via en controller, som man kender fra en PlayStation eller Xbox, styrer man robotten, som i løbet af tre minutter skal køre rundt på banen og samle så meget skrald op som muligt. Spilleren ser det hele fra et lille kamera, der er monteret foran på robotten, så det er næsten som at være robotten, forklarer Kristian Revsbech, fra DTU's elektronteknologiuddannelse.

Bruger otte millioner på affaldshåndtering
Roskilde Festival regner ifølge TV2 med at skulle fjerne cirka 2.400 tons efterladt udstyr, som alt sammen bliver til affald.

Festivalen bruger otte mio. kr. om året på affaldshåndtering. 

Han står bag projektet ’Robotic Waste Collection’ sammen med Jakob Bindslev og Esben Dalgaard, som også studerer elektroteknologi. 

Udfordring med flere spillere
Festivalfolket tog spillet til sig. Der blev hurtigt samlet tilskuere rundt om bordet, der dannede arena for kombattanterne, og via de store skærme, holdet havde sat op, havde publikum mulighed for at følge med i spillernes virtuelle verden – og det gik ikke stille for sig.

Der blev både grint, hjulpet, hujet og hejet, da spillerne fik de store briller, der skulle føre dem til en virtuel verden som robot, på.

Udover udfordringen med at navigere rundt på den to gange to meter store bane, havde spillerne også det problem, at de konkurrerede to ad gangen, og dermed handlede det ikke bare om at være god til at samle klodser, men i lige så høj grad om at undgå sin modstander, der potentielt kunne tage dine klodser fra dig.

Kilde: DTU

Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094