23948sdkhjf

Robotter indtager gågade og skaber nyt liv

Som et synligt bevis på Odenses centrale placering i den danske robotverden får byen Danmarks første permanente robotmøbler. Det sker, når "Performativt Landskab" åbner i Jernbanegade midt i centrum.
Performativt Landskab er robotmøbler, der forskyder sig lodret og tilpasser sig brugerne samtidig med, at de fungerer som legeplads for børn og barnlige sjæle. Møblerne bliver de første i Danmark, der installeres permanent i bybilledet.

Robotmøblerne placeres i den centrale og nyrenoverede gågade, Jernbanegade. Her skal de være med til at skabe en god forbindelse mellem banegården og bymidten, og de skal supplere den nyetablerede Gråbrødre Plads.

Skal inddrage borgerne
De skal fange de forbipasserende flygtigt og give dem grund til at stoppe op for en stund og lege med - de skal skabe liv, bevægelse og aktivitet i gaden.

Robotmøblerne er udviklet i samarbejde mellem Odense Kommune og Danmarks største producent af byrumsinventar Veksø fra Fredericia, aktuator-virksomheden Movetec fra Søndersø på Fyn og Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi fra Odense.

- Vi har koblet det legende med alment tilgængeligt byrumsinventar ved at indarbejde bevægelige møbler, så byens borgere kan skabe deres egne siddepladser og samtidig lege med højdeindstilling og belysning, siger Bo Stjerne Thomsen, robotdesigner på Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141