23948sdkhjf

Året der gik – et forår med plusser og minusser

Regnskaberne fra 2009 begyndte at blive offentliggjort. De fleste havde mærket krisen, men en del kom trods alt ud med hæderlige resultater.
På Struer-egnen var der både godt og skidt nyt i løbet af foråret. For første gang i flere kvartaler var der sorte tal på bundlinjen, men alligevel vurderede ledelsen, at 70 medarbejdere skulle afskediges ( B&O afskediger trods sorte tal ).

Hos datterselskabet B&O Medicom var tilstanden ikke helt så positiv. I april blev 20 medarbejdere afskediget ( Nedskæringer hos B&O Medicom ), og i juni sagde man farvel til selskabets direktør efter et nyt underskud ( B&O Medicom skifter direktør efter nyt underskud ).

Ikke langt derfra, i Skive, kunne man også mærke finanskrisen. Efter år med solide overskud måtte DEIF præsentere røde tal for 2009 ( Underskud hos DEIF ).

Længere øst på, i Lystrup, kæmpede Terma stadig med finanskrisen, og på trods af vækst i omsætningen endte 2009 med røde tal på bundlinjen ( Overraskende underskud hos Terma ).

Hos RTX Telecom havde man til gengæld været vant til røde tal, men i andet kvartal kunne man for første gang i årevis præsentere et overskud på bundlinjen ( Endelig overskud hos RTX ).

I Sønderborg var der også sorte tal – nemlig hos OJ Electronics, der kom ud af 2009 med et plus på ca. 10 mio. kr. ( Solidt overskud hos OJ Electronics ) .

Tilbage i Skive skete der også andre ting. Hos B.V. Electronics besluttede grundlægger Bjarne Vium sig til at overlade direktørposten til Kurt G. Andersen for i stedet at hellige sig posten som bestyrelsesformand ( Generationsskifte hos B.V. Electronics ).

Nye kræfter kom der også til hos Svendborg-virksomheden ElectroCom Group, der i starten af juni blev overtaget af Etronic ( Etronic opkøber automations-virksomhed ).

Der blev også rokeret hos Dantrafo, der ønskede at ruste sig mod den globale konkurrence. Derfor nedlagde man produktionen i Horsens og flyttede den i stedet til Lemvig ( Dantrafo samler produktionen i Lemvig ).

Andre steder var der til gengæld brug for mere plads, og det betød blandt andet udvidelser hos PR Electronics på Djursland ( PR Electronics udvider ) og hos Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi i Odense ( Teknologisk Institut udvider robot-center ).

I morgen bliver det atter sommer, og Electronic Supply fortsætter med flere højdepunkter fra 2010.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078