23948sdkhjf

Teknologi-topmøde vender tilbage

High Tech Summit, som har fokus fokus på startups, entreprenørskab og meget mere, bliver gentaget på DTU til oktober

Flere end 3.700 tilmeldte sig det  universitetsdrevne teknologi-topmøde High Tech Summit, da det blev afholdt på DTU i september sidste år.

Udstillere fra dansk erhvervsliv mødtes med forskere, studerende, iværksættere, udviklere, investorer og besøgende for at debattere, teste og demonstrere fremtidens industrielle teknologier såsom Internet of Things, Big Data, smarte materialer og Industri 4.0.

Nu gentages High Tech Summit. Der sker den 10.-11. oktober 2018. Emnet bliver digitalisering, Industri 4.0, big data og anvendelse af robotteknologi i forbindelse med sundhedssektoren. Fokus vil blandt andet være digitalisering i sundhedssektoren, sundhedspleje og velvære, personlig medicin, smarte fødevarer, smarte byer og automatisering i hjemmet.

Kunstig intelligens driver udviklingen
- Digitaliseringsområdet har stor betydning for mediko-branchen, hvor kunstig intelligens er med til at drive udviklingen inden for produktion af implantater, analyseudstyr som CT-scannere til hospitalsbranchen og meget andet. Men vi vil også se, at robotteknologi og digitalisering i hjemmet får betydning for den hjælp, vi kan yde ældre og skrøbelige, siger Bjarke Bak Christensen, institutleder for DTU Bioengineering og leder af High Tech Summit 2018. Han fortsætter:

- Avancerede DNA-, RNA- og proteinprofilerings-teknologier giver også mulighed for at udvikle helt nye behandlingsmetoder, der dels er tilpasset den enkelte patient og dels sikrer, at patienten får den rigtige medicin. Samtidig opstår der også etiske udfordringer som f.eks., hvordan vi opbevarer data på en sikker måde. Så der bliver mange spændende emner at diskutere næste år.

Målet med High Tech Summit er at styrke samarbejdet mellem erhvervsliv, forskning og uddannelse inden for centrale teknologifelter og forretningsområder. Topmødet fokuserer bl.a. på entreprenørskab og startups, men er både målrettet udstillere fra dansk erhvervsliv, forskere, studerende, iværksættere, udviklere, investorer og almindelige besøgende.

Kilde: DTU

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078