23948sdkhjf

E-18 udfordrer måden at tænke elektronikproduktion i Danmark

Maskinleverandørerne går igen sammen om succesen 'Produktion i Danmark' ved årets elektronikmesse i Odense

Elektronikproduktion i Danmark er igen i fokus ved E-18 i Odense.

Den en af elektronikmessens haller vil igen danne rammerne om et stort område kladet 'Produktion i Danmark'.

Besøgende vil der blive ført gennem nogle af de mest problematiske processer i en moderne elektronikproduktion. Det sker i både ved foredrag, workshops og seks proces-øer.

Det er udstillerne SmartTec Nordic, Interflux Danmark, Eltraco Automation, EP-TeQ, HIN og Hytek, som er gået sammen om tiltaget.

Gentagelsen af succesen fra messen i 2016 skyldes ikke mindst den positive feedback fra messegæsterne, som gerne ville se maskiner og høre om ny teknologi, lyder argumentet.

- Denne gang vil vi prøve at fokusere på nogle af de mange udfordringer, som man kommer igennem i processerne fra design via produktion og kvalitetssikring til reparation og box-build. Formålet er at sætte fokus på de procesområder/problematikker, som måske kan optimeres, så danske elektronikproducenter kan blive endnu mere konkurrencedygtige, siger Lars Kongsted-Jensen, direktør i EP-TeQ. 

Nye virksomheder og nye tiltag
Flere af udstillervirksomhederne var også en del af 'Produktion i Danmark'-området i 2016. I år får de følge af maskinleverandøren HIN og certificerings- og testinstituttet Hytek. 

- Jeg sagde ja til at være en del af 'Produktion i Danmark', fordi vi ønsker at bidrage alt det, vi kan for, at elektronikproduktion ikke bliver outsourcet. I Danmark er vi kendt for vores højteknologiske viden og for at være på forkant, og det risikerer vi at miste, hvis vi ikke producerer. 'Produktion i Danmark'-gruppen går forrest og viser, hvor vigtigt det er, at vi leverandører kan gøre brug af hinanden og fælles kan fremvise en produktionsproces, siger Poul Juul, direktør i Hytek.

'Produktion i Danmark'-området er i år tænkt anderledes end i 2016, hvor der var opsat til produktionslinjer. På E-18 vil de besøgende kunne gå gennem seks proces-øer med fokus på Design-for-Manufacturing/Test (DfM/DfT), sporbarhed, kvalitetssikring, rework, vask/lakering og boxbuild/håndtering.

Derudover vil der være et foredragsområde i Hal A, hvor virksomhederne bag 'Produktion i Danmark'-området vil bidrage med indlæg og workshops, som støtter proces-øernes problematikområder.

E-18 slår dørene op den 11. - 13. september 2018 i Odense Congress Center.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078