23948sdkhjf

Nyt center for velfærdsteknologi har fundet spydspids

René Martin Larsen bliver leder af nyetableret Videnscenter for Velfærdsteknologi

René Martin Larsen tiltræder stillingen som leder af Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark idag torsdag den 1. marts.
Udgangspunktet bliver værtsskolen SOSU Nord i Aalborg.

Renés vision er, at videnscentret skal bidrage til at forbedre velfærden i Danmark og samtidig sikre et godt arbejdsmiljø for velfærdsmedarbejderne.

René Martin Larsen har siden 2010 arbejdet for UCN, hvor han blandt andet har etableret og været leder for UCN Act2learn Teknologi, der rummer UCNs efter- og videreuddannelser inden for teknologiområdet. De seneste fire år har René været udstationeret i Vietnam, hvor han har etableret og opbygget UCNs afdeling og repræsentation i forhold til transnational uddannelseseksport.

Det skal vi gøre i form af velfærdsteknologi fra ind- og udland, som kan forbedre livskvaliteten for borgeren, og som kan lette arbejdsopgaverne for velfærdsmedarbejderen. Men nøglen er kompetencerne til at få det implementeret, så de varme hænder kan bruges, hvor kun de kan bruges, siger han. 

Centret skal i samarbejde med viden og kompetence fra SOSU-skolerne og deres samarbejdspartnere levere læring, undervisning og forskning, når fremtidens velfærdsmedarbejdere uddannes.

- I første omgang handler det om læring f.eks. via simulation og virtual reality. Hvordan eleverne bruger velfærdsteknologi til at lære, og hvordan de lærer at bruge velfærdsteknologierne, så de formår at bringe dem i spil, hvor det er relevant, siger René Martin Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078