23948sdkhjf

- Som at morse med en lommelygte 25 milliarder gange i sekundet

Det tidligere IPtronics i Roskilde er vokset til tredobbelt størrelse, siden firmaet fik nye ejere for fem år siden

Efter, at israelske Mellanox i 2013 købte Iptronics i Roskilde, valgte den internationale leverandør af server- og storageløsninger at placere sit europæiske hovedkvarter i netop Roskilde. Det skriver Roskilde Kommune på sin hjemmeside.

Ifølge Henning Lysdal, vice president for Photonics Architecture og site manager, var der gode grund til, at valget faldt på Roskilde frem for Tel Aviv, Austin, Boston eller Beijing, hvor Mellanox Technologies også har kontorer: 

- Virksomheden skal ligge der, hvor man kan få de rigtige mennesker til at arbejde for sig, og i Roskilde var der specialiserede ingeniører inden for den relevante teknologi, siger han ifølge roskilde.dk.

Gamle Giga-folk hos Mellanox
For Henning Lysdal startede IT-eventyret i Roskilde allerede i 2004, hvor han kom til IPtronics, som to af hans ingeniørkolleger fra virksomheden Giga havde startet.

- Vi solgte et udviklingsprojekt til en meget stor japansk virksomhed og sørgede for selv at eje produktet. Da 40-gigabit Ethernet i 2008 blev det førende datacenter-netværk i verden, ville heldet, at vores produkt passede perfekt til dette netværk, og med et slag var IPtronics foran hele verden. 

Mange af nøglemedarbejderne fra den forgangne virksomhed Giga arbejder i dag hos Mellanox. 

Tredoblet medarbejderantallet og flere på vej
- Her udvikler vi bl.a. optiske sendere og modtagere til computerne i datacentre, så der via lyslederkabler kan opnås en netværkshastighed, der er 100.000 gange hurtigere end det, de fleste af os har på kontoret eller hjemme. Hastigheden i en lysleder, som ikke er tykkere end et hår, svarer til at morse med en lommelygte 25 milliarder gange i sekundet, forklarer Henning Lysdal om det, man i dag laver i lokalerne i Rokilde.

Siden overtagelen har Mellanox udvidet sine forsknings- og udviklingsaktiviteter i Roskilde og tredoblet medarbejderantallet.

- I dag er vi 60 medarbejdere i Roskilde, og flere er på vej, når de rette ingeniører er fundet” siger Henning og fortsætter ”men det er jo ikke nogen hemmelighed, at ingeniører er en mangelvare, og til jobansøgere plejer jeg at sige, ’Roskilde er ikke så langt væk, som man tror – og derfor er flere af vores medarbejdere efter ansættelse med begejstring flyttet til Roskilde, siger Henning Lysdal.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078