23948sdkhjf

Massefyring på Vestas’ danske elektronikfabrik

OPDATERET. Vindmøllekoncernen fyrer 400 på verdensplan

Vestas fyrer 80 medarbejdere på sin elektronikfabrik i Hammel. Det fremgår af en pressemeddelelse vindmøllekoncernen har udsendt fredag morgen. 

Reduktionen på medarbejdersiden skal ses i lyset af, at den æstjyske fabrik fabrikken fungere på en anden måde, oplyser Anders Riis, Vestas' pressechef, til Electronic Supply.

Fabrikken I Hammel, som fremstiller konvertere til vindmøller, vil nu øge sit fokus på at introducere nye produkter ved at fastholde og udvikle kernekapabiliteter inden for sit felt: Prototyper, test og dokumentation. Hermed kan Vestas effektivt samarbejde med sine største forskning, udvikling og testcentre i Danmark.

- Vestas er til stadighed tilstede i Danmark med hele værdikæden, siger Anders Riis og tilføjer, at der stadig vil være mere end 4.000 ansatte efter tilpasningsrunden.

I alt 400 fyringer
Reduktionen i Hammel sker som led i det, Vestas betegner som en ”tilpasning”, hvor 400 bliver afskediget på verdensplan. Fyringerne kommer især til at ramme medarbejdere i Vestas’ administration. 

Godt 60 pct. af fyringerne kommer til at finde sted i Danmark og Tyskland, og specielt Vestas’ elektronikfabrik i Hammel bliver altså hårdt ramt. Ifølge Anders Riis påtænker man cirka 200 afskedigelser i Danmark.

Det er ikke specificeret, hvor resten af fyringerne kommer til at ske, men det vil sandsynligvis berøre alle alle Vestas' danske lokationer i mindre grad.

Vestas ved udgangen af første halvår cirka 24.300 ansatte globalt, og det betyder, at staben nu reduceres med 1,6 pct.

Muligheder uden for Europa
Ifølge pressemeddelelsen sker reduktionerne, fordi Vestas oplever et skift i markedet, hvor væksten på de traditionelle markeder er stagneret, mens andre markeder har taget over.

- Det er altid svært at afskedige gode, hårdtarbejdende kollegaer, men da det meste af vores markedsvækst sker uden for Europa, må vores globale fodaftryk afspejle den markedsudvikling, vi ser for at gribe de vækstmuligheder, lyder det fra Vestas' koncernchef Anders Runevad i pressemeddelelsen.

Opdatering (28.09.2018 kl 10:30)
Citater og uddybende forklaringer fra Anders Riis, Vestas' pressechef, om årsager til fyringen og antal påtænkte fyringer i Danmark er tilføjet til den oprindelige tekst.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172