23948sdkhjf

TKT og Ektos slår pjalterne sammen i Ukraine

TKT Electronics udvider nu sit mangeårige samarbejde med udviklingshuset Ektos, når de to virksomheder i fællesskab etablerer en fabriksenhed i den vestukrainske by Ivano-Frankivsk.

Den nye fabrik, Techto Electronics, skal under overskriften ”Agile Electronic Manufacturing” tage kampen om med Fjernøstens lave priser på forbrugerelektronik gennem en kombination af sporbarhed, agilitet og box-build. En opgave TKT ifølge direktør Tommy Korsholt er godt rustet til at løfte.

- På vores fabrik i Skive har vi gennem mange år udviklet og forfinet et avanceret kvalitets- og sporbarhedssystem. Sammen med en meget agil produktion betyder det, at vi for eksempel kan behandle en hasteordre inden for få timer. Produktionslinjerne, processerne og kvalitetsstyringen i Skive kopierer vi til den nye produktionsenhed i Ukraine. Sammen med dygtige lokale folk, der uddannes sammen med vores danske medarbejdere, sikrer dette en høj kvalitet til priser, der sagtens kan konkurrere med Fjernøsten, fortæller Korsholt i en pressemeddelelse.

Ingen udflytning i vente

Den nye fabrik søsættes på baggrund af stigende efterspørgsel fra især skandinaviske kunder inden for forbrugerelektronik. I den ukrainske produktion vil der være fokus på emner med en vis andel af manuel håndtering, typisk forbrugerelektronik, inklusive box build og levering direkte til slutkunden.

Den nye fabrik kommer til at fungere som et supplement til TKT Electronics’ eksisterende fabrik i Skive. Mens man i Skive maskinmonterer mellem 96 og 97 procent af alle emner, vil Techto Electronics producere emner med en markant større andel af box-build, og etableringen i Ukraine vil derfor ikke betyde udflytning af arbejdspladser fra Danmark.

Ektos er allerede til stede i Ukraine, og den nye fabrik bliver placeret dør om dør med udviklingshusets filial. Det giver Ektos nye muligheder, når det kommer til serieproduktion.

- For Ektos betyder det nye joint venture, at vi nu kan tilbyde en unik one-stop-shop, der dækker hele kæden fra udvikling til serieproduktion. Som udviklings- og testhus kan Ektos stå for specifikation, udvikling, test og myndighedsgodkendelse og vi kan producere prototyper i små serier. Via Techto Electronics kan vi nu også tilbyde vores kunder at håndtere den efterfølgende serieproduktion, forklarer direktør Jesper Holst.

Techto Electronics starter produktionen til september, i første omgang med 25 medarbejdere. Ordrebogen er imidlertid fyldt så godt op allerede, at man forventer yderligere nyansættelser i starten af det kommende år.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078