23948sdkhjf

Farum-virksomhed lancerer undervisningsrobot i London

I oktober slog iværksættervirksomheden Shape Robotics hul på det amerikanske marked efter bare 18 måneders eksistens, og nu har virksomheden lanceret endnu en undervisningsrobot. Den nye robot, Fable Spins, er udstyret med hjul, og så er den allerede rullet ind på Keble Prep School i det nordlige London.

- Vi blev straks meget begejstrede for Fable, og det var nemt at komme i gang. Den er rigtig godt lavet og nem at samle. Vi var også vilde med Blockly-programmeringen og syntes, at det var nemt at navigere rundt. Den er rigtig fint i tråd med det andet Blockly-arbejde, vi har lavet. Vi gjorde den klar og fik nogle få elever til at prøve den af. De fik Fable til at registrere bevægelser og til at vinke og smile, fortæller Karen Fleming fra skolen.

Spørger man folkene bag den rullende læringsrobot er netop succesoplevelsen en vigtig del af læringen.

- Fable Spin er det seneste skud på Fable Systemet, som giver alle den fantastiske følelse, der er at kunne programmere en robot. Fable Systemet giver eleverne succesoplevelser med programmering, innovation og kreativitet og er samtidig robust nok til den hårde medfart, den kan få i skolen og gør dermed robotteknologi bredt tilgængelig, siger David Johan Christensen, CEO i Shape Robotics, virksomheden bag Fable System.

Fra indskoling til erhvervsuddannelser

Den nye Fable Spin blev lanceret på en af verdens førende messer for digitale læremidler i januar i London, da den anses for at have stort potentiale i Storbritannien, der er det eneste G7-land, hvor mængden af industrirobotter er under gennemsnittet i verden. Den nye danske robot gør det nemt at undervise i STEM-færdigheder for elever på alle klassetrin fra indskoling til erhvervsuddannelser.

Eleverne kan nemt programmere Fable Spin til at bevæge sig, spille fodbold, rydde op, danse, bryde, overvåge et rum, være social eller transportere emner fra A til B. Den har hjul og en række indbyggede sensorer, så den kan undgå forhindringer, udføre redningsmissioner og navigere efter streger. Fable Systemet gør, at elever fra 3. klasse kan lære programmeringssprogene Blockly og Python.

- Fable kan bruges til at undervise alle - fra børn i indskolingen til robotforskere. Samtidig har den stor lighed med professionelle robotter, så den kan bruges på erhvervsuddannelserne til undervisning i programmering, automation, computervision, CAD-design og kunstig intelligens. Fable dækker hele spektret, forklarer Moises Pacheco, CTO og medstifter af Shape Robotics.

Fable Spin forudses at være afgørende i forhold til flaskehalsproblemer hos virksomheder, som har svært ved at rekruttere kvalificerede medarbejdere indenfor naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik (Science, Technology, Engineering and Mathematics, også kaldet STEM-fag). Ifølge nye undersøgelser koster mangel på kvalificeret arbejdskraft fx britiske virksomheder over 12 milliarder kroner om året i udgifter til rekruttering, oplæring, aflønning af vikarer og opskruede lønninger.

 I videoen herunder fortæller David Johan Christensen om Shapes nye robot.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129