23948sdkhjf

Horst-Günter godt tilfreds: Flere end forventet søger mod Sønderborg

SDU melder om stigning i ansøgere til elektronikuddannelserne

164 unge menneseker har i år søgt om optag på SDU Sønderborgs ingeniøruddannelser via kvote 2. Sidste år var tallet på 124, og der er dermed sket en stigning på 32 procent, hvilket glæder institutleder Horst-Günter Rubahn.

- Vi hilser de mange ansøgninger velkomne. Vi er glade for at se, at interessen for vores uddannelsesudbud er stor, siger lederen af Mads Clausen Instituttet i en pressemeddelelse.

Særlig bevågenhed har de nye elektronikuddannelser på SDU haft, og Horst-Günter Rubahn er glad for, at antallet af ansøgninger ikke blot følger prognoserne, men også ligger en anelse over.

- Det er helt nye uddannelser, og jeg er godt tilfreds med den interesse, vi ser i kvote 2, siger han. 

Ingen kannibalisme

Uddannelserne blev oprettet i forbindelse med Center for Industriel Elektronik, og at der nu er elektronikuddannelser på alle universitetsniveauer betyder, at to af de største lokomotiver inden for dansk industri, Danfoss og Linak, nu får direkte adgang til en stor talentmasse inden for området. Det samme gælder naturligvis de øvrige elektronikvirksomheder i området.

- Vi har et meget attraktivt uddannelsestilbud i Sønderborg og et tæt samarbejde med erhvervslivet i hele regionen. 

Horst-Günter Rubahn glæder sig over, at de nye elektronikuddanneler ikke har modtaget ansøgninger på bekostning af ingeniøruddannelserne i mekatronik.

- Man kunne frygte en form for kannibalisme, så derfor er det glædeligt at se, at vi også her har en markant fremgang i antallet af ansøgninger. 

De unge mennesker, som har søgt ind via kvote 2 skal nu igennem testbaseret optag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078