23948sdkhjf

IEEE CPE Powereng skudt i gang med fokus på en CO2-neutral fremtid

Repræsentanter for verdens største ingeniørsammenslutning er i disse dage samlet ved en IEEE CPE Powereng-konference på SDU Sønderborg. Her skal forskere og erhvervsfolk opdatere hinanden og diskutere de seneste videnskabelige landvindinger inden for effektelektronik; et forskningsfelt, som har stor betydning for den grønne transformation, verden står over for i disse år.

- Skoleelever verden over demonstrerer i disse dage. Med Greta Thunberg i spidsen og ’Friday for Future’ kæmper de unge for en CO2-neutral fremtid. Vi kan virkelig gøre en forskel for dem. Vores arbejde er vigtigt i den sammenhæng.

Sådan lød det i åbningstalen fra leder af Center for Industriel Elektronik og Electrical Engineering, Thomas Ebel, da han tirsdag bød velkommen til IEEE CPE Powereng-konferencen på SDU Sønderborg, inden han fortsatte:

- Effektelektronik er en megatrend, som er med til at forme vor fremtid og som er helt essentiel i bestræbelserne på at nå verdens klimamål og bekæmpe global opvarmning.

Og meget tyder på, at Thomas Ebel har ret. I de seneste år er der for alvor blevet sat fart under skiftet fra fossile brændstoffer til vedvarende energi i de fleste lande. Men en CO2-neutral fremtid kræver, at produktionen, distributionen og brugen af vedvarende energi bliver endnu mere effektiv.

Målet med IEEE CPE Powereng-konferencen er at formidle forskning af høj kvalitet inden for netop dette emne og samtidig fremme interaktion mellem universitetsverdenen og aktører i industrien.

I videoen nedenfor fortæller Thomas Ebel om årets konference.

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Læs mere om: IEEE
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063