23948sdkhjf

Armbind kan advare om livsfarlige nervesygdomme: Årets studenter-startup kåret på DTU

På bare ti måneder har fire nuværende og en tidligere DTU-studerende udviklet et armbind, der kan give tidlig varsling af Parkinsons sygdom, ALS og Alzheimers. Nu er de unge mennesker i Paragit Solutions kåret som årets studenter-startup. Det skriver universitetet på sin hjemmeside.

Paragit Solutions’ armbind kan skelne støj fra livsvigtige informationer om sygdomme i bevægeapparatet, og idéen blev første gang pitchet i en innovationskonkurrence på DTU i 2018. Ti måneder og en tur til Silicon Valley senere er armbindet klar til patent, og investorer har meldt sig på banen.

- Det unikke i vores teknologi er, at vi er i stand til at måle muskelstivhed og adskille information om bevægelser fra andre støj-impulser i en sensor, som patienterne kan have med hjem. Det åbner for helt nye muligheder for tidlig diagnostik af sygdomme i bevægeapparatet som Parkinsons sygdom og ALS, men også sygdomme som Alzheimer. Derudover kan sensorarmbindet bruges til at vurdere effekten af medicin eller afprøve nye lægemidler, mens patienterne er hjemme, siger Mohammad Filfil, der læser kandidat på Elektroteknologi på DTU og er CEO i startup-virksomheden Paragit Solutions.

Bag Paragit Solutions står

  • Mohammad Filfil, bachelor i elektroteknologi, og læser kandidat på Elektroteknologi på DTU.
  • Arvan Maani, bachelor i produktion og konstruktion og læser kandidat på Konstruktion og Mekanik på DTU.
  • Wahib Joseph Abboud, bachelor i Kemi og Teknologi og kandidat i Materiale og Procesteknologi fra DTU.
  • Li Ren Ou tidligere studerende på Mobilitet, transport og logistik på DTU og bachelor i logistik og økonomi fra Copenhagen Business Academy.

Kilde: www.elektro.dtu.dk

Årets bedste i Silicon Valley

De studerende fik idéen til armbindet, fordi de ville udvikle en sensor, patienter ubesværet kunne gå med, og som samler data om deres bevægelser. I tests på patienter har sensorerne i armbindet vist sig i stand til at adskille støj fra omgivelserne, og ifølge Mohammad Fijfil kan data om muskelstivhed, langsomme bevægelser og rystelser opfanges med 100 procent præcision.

Siden de fire stiftere af Paragit Solutions første gang pitchede deres idé i 2018 tog Mohammad Filfil og Arvan Maani en række kurser i udvikling af medical devises på det amerikanske San Jose State University. Her deltog Paragit i Stanford Health Hackathon, hvor de blev præmieret som årets bedste innovationsprojekt i Silicon Valley Innovation Challenge 2018.

Paragit Solutions har fået tilbud fra amerikanske investorer, som ønskede at investere fem millioner dollar i selskabet, men de fire stiftere har ikke ønsket at afgive ejerandele, før deres data er valideret, og opfindelsen beskyttet af et patent.

I videoen herunder kan du høre stifterne af Paragit Solutions fortælle om deres opfindelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08