23948sdkhjf

International startup slår rødder i Struer

Det lokale økosystem og en lynhurtig prototype får indisk stetoskop-startup til at blive hængende på den jyske vestkyst

De tre stiftere fra startup-virksomheden AI Highway satte for første gang benene på dansk grund, da de i marts ankom til Struer og første camp i acceleratorforløbet SoundTech. Nu har virksomheden, der arbejder på at udvikle et intelligent stetoskop, besluttet sig for en mere permanent tilstedeværelse i den vestjyske havneby.

- Sound Hub Danmark er et fantastisk miljø for startups som vores, fortæller Dr. Krishna, en af  stifterne bag AI Highway, i et indlæg på Sound Hub Denmarks hjemmeside.

Det er Sound Hub, der i samarbejde med Accelerace står bag acceleratorforløbet, som er det første i verden dedikeret til lyd-startups. Ifølge Dr. Krishna var det AI Highways store held, at virksomheden blev udvalgt til at deltage i forløbet.

- Vi har arbejdet med idéen i mere end et år nu, og vi tror på den, men vi er ikke ingeniører, vi er læger, og vi havde brug for hjælp til at komme videre til næste fase, fortæller lægen i indlægget.

Har sparet måneders udviklingsarbejde

Dr. Krishna kommer fra Indien, hvor han har studeret medicin sammen med virksomhedens anden medstifter, Satish Jeevannavar. AI Highways tredje medstifter er Divya Venkatraman fra Singapore, som er dataspecialist og ph.d. i signalprocessering. De tre er især imponerede over det stærke økosystem, de har oplevet omkring Sound Hub. 

- Vi har fundet en åbenhed og en villighed til at dele viden og et yderst kompetent netværk af mennesker, der hjælper os, skriver Dr. Krishna og peger på, at Sound Hub på en uge hjalp virksomheden i kontakt med en partner på mikrofonområdet, der sparede AI Highway for flere måneders udviklingsarbejde.

Mikrofonpartnerskabet er bare en af de gode oplevelser, Dr. Krishna og resten af holdet har haft i Struer. Lægen fortæller også om, hvordan opgaven med at fremstille en prototype gik over al forventning, efter Sound Hub havde henvist startuppen til den lokale prototypespecialist Insign. 

Lynhurtig prototype og lokal tilstedeværelse

- Jeg henvendte mig fredag morgen, og de fortalte, at de havde temmelig travlt, men ville tage et kig på mit problem om eftermiddagen. Vi mødtes ved middagstid og jeg efterlod dem med en tegning klokken 13, og klokken 13.53 ringede de og fortalte, at de havde en prototype klar, skriver Krishna, og understreger, han ikke har oplevet lignende fleksibilitet eller hurtighed noget andet sted.

 Ifølge lægen er det kontakten med de rigtige mennesker, der er afgørende for at komme op i fart, og selvom AI Highway nu er halvvejs gennem acceleratorforløbet, har virksomheden ingen planer om at lægge de vestjyske kontakter bag sig, når det forløbet er overstået.

- På grund af den her oplevelse med Sound Hub og alle de andre fordele, vi kan se ved at blive her i Struer, har vi besluttet at sætte en dansk enhed op, med mennesker, der forstår sig på stetoskoper, og som kan koordinere tingene for os med specialisterne her, skriver Dr. Krishna.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093