23948sdkhjf

Hårdtprøvet headset-komet tilbage på danske hænder

Kapitalfond overtager stor ejerandel i danske Steelseries

Danske Axcel meddelte mandag aften, at kapitalfonden har købt en stor ejerandel i Steelseries, der producerer professionelle headsets og andet udstyr til gamere. Det skriver finans.dk.

Andelen har Axcel købt fra den amerikanske kapitalfond L Catterton, der købte sig ind i selskabet i 2012. Dengang lød prisen for de 70 procent af virksomheden på 300 millioner kroner.

Også stifter Jacob Wolff-Petersen, der siden salget til L Catterton har beholdt det 30 procent af virksomheden, og selskabets ledelse har ifølge avisen forpligtet sig til at investere i Steelseries. Parterne har dog ikke ønsket at afsløre de nærmere detaljer i handlen, der nu afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Har rundet milliarden 

Jacob Wolff-Petersen stiftede Steelseries i 2011, og virksomheden levede en hård tilværelse med store underskud og manglende likvider i årene efter salget til amerikanerne. I 2016 måtte ejerne skyde en kvart million ind, men nu har headsetproducenten fået hul på markedet, og i 2018 rundede omsætningen en milliard.

- Jeg er meget stolt af vores vækst, der er drevet af utrættelig innovation, inspirerende design og en stærk dedikation til e-sport. Vi er godt positioneret til yderligere vækst i kraft af vores loyale fans. Vi har opbygget det bedste team i branchen og vi ser frem til vores nye partnerskab med Axcel, siger administrende direktør i Steelseries, Ehtisham Rabbani, i en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med offentliggørelsen af købet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094