23948sdkhjf

Efter rekordregnskab: Topchef sælger aktier for 50 millioner

Onsdag morgen fik Chemometecs administrerende direktør, Michael Eising, et tilbud, der var for godt at sige nej til. Det skriver Ritzau Finans ifølge NPinvestor.

Tirsdag var årets regnskab fra instrumentproducenten landet, og onsdag kastede det således et opkald fra en større dansk bank af sig. Her blev Michael Eising spurgt, om nogen i selskabets ejerkreds kunne være interesseret i at sælge nogle aktier, og efter at have vendt det med den øvrige ejerkreds, slog direktøren til og solgte en portion af sine aktier.

De 325.000 aktier blev solgt til kurs 154,30 kroner per styk og indbringer dermed godt og vel 50 millioner kroner. Tilbage i firmaet har Eising 569.998 aktier, som til samme kurs repræsenterer en værdi på 88 millioner. Da Eising for seks år siden købte sig ind i selskabet, var det til en kurs på lige under 3,5 kroner, og dermed kan den nu ganske formuende direktør med ro i sindet se ind i en senere tilværelse som pensionist.

- Jeg har ingen private pensionsordninger, så det har været det her, jeg har arbejdet for. Jeg har kun mulighed for at sælge aktier i åbne vinduer, og i og med at der nu byder sig en mulighed som denne her, så tænkte jeg, at så er det måske nu, at jeg i virkeligheden skal sikre mig min pension. Nu har jeg ro i maven til at fortsætte med at drive det her frem, siger Michael Eising til Ritzau Finans.

Han har ikke fået oplyst, hvem der er køber af hans aktier, men har dog fået at vide, at det er tale om nogle udenlandske institutionelle og nogle pensionskasselignende investorer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094