23948sdkhjf

Facebook investerer i fynsk robotprojekt

Et lidt utraditionelt samarbejde er opstået i Odense, hvor IT-giganten Facebook har smidt penge efter en kommunal robotsatsning målrettet børn og unge.

Helt konkret har Facebook investeret 500.000 kroner i partnerskabet, oplyser Carsten Sørensen, der er Local Site Manager ved Facebooks datacenter i Odense.

- Vi har taget det her initiativ, fordi vi gerne vil bidrage til det økosystem omkring teknologi, som vi er blevet en del af i Odense. Hvis det miljø skal kunne blive ved med at udvikle sig, så de forskellige virksomheder kan rekruttere dygtige medarbejdere på langt sigt, skal vi have flere unge mennesker til at vælge en teknologisk uddannelse, siger Carsten Sørensen.

Han står i spidsen for det datacenter, som Facebook åbnede i Odense i september.

Investerer i tre projekter
Kommunens projekt er en del af strategien 'Verdens bedste robotby i børnehøjde,' hvor 50 millioner kroner er sat af over 10 år til at gøre Odenses børn og unge mere velbevandrede inden for programmering og robotteknologi.

Ambitionen er, at de 50 millioner kroner skal fordobles i værdi gennem partnerskaber med blandt andre de lokale it- og robotvirksomheder – og nu har Facebook lagt den første halve million.

Det nye partnerskab mellem Odense Kommune og Facebook indeholder tre dele:

De tre projekter fokuserer hver for sig på henholdsvis opgradering af folkeskolelærernes forståelse af programmering, så de kan bruge det i undervisningen; et basalt programmeringsforløb målrettet børnehavebørn samt indkøb af teknologier, som Facebook ikke uddyber yderligere.

Lokker forhåbentlig flere til
Kommunens strategi blev vedtaget politisk i uge 46 og i kommunalledelsen har man armene oppe over, at Facebook så hurtigt tjekker ind i projektet.

- Jeg er stolt af, at Facebook så kort tid efter etableringen i Odense melder sig på banen som en markant samarbejdspartner (…). Jeg håber, at flere af vores virksomheder vil følge efter, så vi kan nå målet om at fordoble de 50 millioner kroner, som byrådet har sat af, siger børn- og ungerådmand i Odense Kommune Susanne Crawley Larsen.

Fakta om 'Verdens bedste robotby i børnehøjde'

  • Odense Byråd vedtog den 13. november strategien 'Verdens bedste robotby - strategi for dannelse og uddannelse i børnehøjde'.
  • De 50 millioner kroner, som kommunen har sat af til projektet, kommer fra salget af naturgasselskabet Nature Energy, som Odense Kommune solgte i december 2017 sammen med de syv øvrige fynske ejerkommuner.
  • Herudover er ambitionen at rejse yderligere 50 mio. kroner gennem strategiske partnerskaber med virksomheder, fonde og uddannelsessteder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094