23948sdkhjf
>

Lorenz-direktør efter testflyvning: Det peger et rigtig godt sted hen

De fynske droneproducent Lorenz Technology har netop færdiggjort en serie testflyvninger over havneterminalen i belgiske Gent, der skal trykprøve, om deres luftbårne overvågnings- og inspektionsteknologi kan begå sig i virkeligheden.

Læs også: Drone-udvikler vil være først i luften over ulykkessteder

Og meldingen er klar fra direktøren:

- Det er bare gået rigtig godt, siger Kristian Skaarup, direktør i Lorenz Technology, der har hjemme på Fyn.

- De ruteplaner, vi har arbejdet på, fungerede som de skulle. Vi fik også testet et nyt infrarødt kamera til security-flyvningen, der kan oplyse området. Vi oplevede også, at udstyret var nemt at bruge og nemt at sende i luften, så overordnet er jeg helt tilfreds, siger direktøren.

Læs, hvad DFDS vil bruge droneflyvningerne til på Søfart.dk (kræver login).

Læs også: Millionstøtte til Lorenz’ terminalprojekt

Tre testflyvninger
Dronen blev testet i tre discipliner: først en såkaldt security flyvning over havneterminalen, hvor dronen skal spotte, om der befinder sig folk oven på eller mellem de lastbiltrailere, der står parkeret og er klar til at blive læsset ombord på skibe.

Dernæst en inspektionsflyvning for at undersøge kaj-området for skader kanten eller på redningsstigerne.

Og til sidst en såkaldt ’trailer detection’, hvor dronerne overflyver lastbiltrailerne og aflæser deres numre, der herefter sendes som data til rederiet, så pålæsning af gods kan foregå mere effektivt.

- Det var godt for os at få testet dronen et andet sted end i Danmark. Der findes andre typer lastbiltrailere, andre farver og mange flere af dem, så vi havde brug for at teste, om dronen kunne rumme det nye miljø, siger han.

Læs også: Københavns Lufthavn på udkig efter droneforsvar

Og det kunne dronerne, og så fik de øvrigt en masse god læring med sig hjem, fortæller Kristian Skaarup.

- Vi fik en masse ud af det og ikke mindst indsamlet en masse data til at træne dronernes kunstige intelligens, siger han.

Samarbejder med de store drenge
Den danske droneproducent har i projektet arbejdet sammen med sikkerhedsselskabet G4S og rederiet DFDS, og det var også på en af DFDS’ havneterminaler i belgiske Gent, at testflyvningen foregik.

- Nu fortsætter vi arbejdet med G4S, der har lige nu foretager nogle flere test. Men det peger i en rigtig god retning for os, at testflyvningerne endte så godt, siger direktøren.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.064