23948sdkhjf

Grundlægger overtager direktørstolen i robot-virksomhed

Det går meget stærkt for fynske ROEQ, der laver topmoduler til Mobile Industrial Robots’ selvkørende robotter.

Fakta: ROEQ

ROEQ udvikler udstyr til mobile robotter, der bygger bro mellem lageret og produktionslinjerne, så industrien kan opnå en fuldautomatiseret intern logistik mellem lager og produktion.

Robotvirksomheden startede i år 2017 og er en 100 procent danskejet virksomhed, hvor størstedelen af komponenterne til robotudstyret leveres fra danske virksomheder. I 2020 udvikler, producerer og sælger ROEQ sine produkter i 28 lande igennem 76 distributører.

Derfor er Michael Ejstrup Hansen – der stiftede ROEQ i 2017 – nu tilbage i virksomheden som administrerende direktør på fuld tid efter at have virket som hardware manager hos samarbejdspartneren Mobile Industrial Robots i de seneste to år.

- Det er helt klart en kæmpe fordel, at jeg nu kan lægge alle mine kræfter i ROEQ. Da vi startede, var det lidt lige som at sende en ballon op – man ved ikke, om den letter – men det har den i allerhøjeste grad gjort. Der er en rigtig god efterspørgsel, og at vi har en stærk produktlinje. Desuden var timingen rigtig. Det var også vigtigt, for jeg har været rigtig glad for min tid hos MiR, siger en tilfreds Michael Ejstrup Hansen.

Vil tredoble omsætningen
De seneste to år har Benni Lund været daglig leder hos ROEQ, men han kan fremover koncentrere sig om at stå for produktionen og den tekniske support.

ROEQ er vokset fra to til ti fuldtidsansatte og fem deltidsmedarbejdere, men ekspanderer lige nu kraftigt. Der er allerede ansat fem nye medarbejdere, der tiltræder i de første to måneder af 2020.

Samtidig forventer virksomheden at tredoble omsætningen fra 2019 til 2020.

Fakta: Michael Ejstrup Hansen

Michael Ejstrup Hansen blev i 1998 uddannet maskin-ingeniør fra DTU og har lige siden arbejdet med produktudvikling.

I 2002 stiftede han Produkt Innovation, en konsulentvirksomhed indenfor konstruktion og udvikling af produkter med kunder som Novo Nordisk og Leica Geosystems. Her var han i 15 år ledende partner.

I foråret 2017 fik Produkt Innovation en konsulentopgave for Mobile Industrial Robots. I den forbindelse opstod idéen til de topmoduler, som er forretningsgrundlaget for virksomheden i Vissenbjerg, og ROEQ blev skabt.

Michael Ejstrup Hansen har fra oktober 2017 til oktober 2019 været ansat som hardware manager i MiR, samtidig med at han var bestyrelsesmedlem i ROEQ.

Læs mere om: ROEQ
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125