23948sdkhjf

Nordcad fordobler staben i ny rolle på markedet

Fra 10 til 20 medarbejdere på ganske få år. Det er de muntre realiteter hos Nordcad, der er underleverandør til virksomheder med elektronikudvikling.

En af årsagen til vindene i sejlene skal findes i den omstilling, Nordcad er ved at gennemføre.

- Vi går fra at være produktleverandør til systemleverandør. Det betyder, at vi får et tættere samarbejde med kunden og får en rolle inden for rådgivning og integration af deres og vores produkter eller systemer, siger Ole Ejlersen, der er CTO i Nordcad.

Kender branchen bedre
Konkret er de ekstra hænder kommet til, fordi kunderelationen nu er af længerevarende karakter.

- Når man alene er produktleverandør, er man optaget af at levere det og supplere med uddannelse og adgang til hotline. Nu indgår vi hellere partnerskaber og går ind i, hvordan vores kunder arbejder fremadrettet i forhold til indkøb og integrering af andre produkter, siger han og forklarer, at det er i den relation, at de ekstra er blevet sat i.

Fokus på partnerskabet har også placeret Nordcads ben mere solidt i industrien, siger Ole Ejlersen.

- Det er klart, at vi igennem de nye samarbejder får et helt andet kendskab til, hvad der rører sig i branchen. På den måde kan vi også rådgive bedre og træffe nogle bedre beslutninger, siger han og fortsætter:

- Segmentet er meget specialiseret, og derfor begrænser kundegruppen sig også. Derfor er det vigtigt, at vi er til stede og dyrker de længere relationer, siger han.

Han fortæller, at det især er smarthomesegmentet, der rører på sig lige for tiden.

- Der er en tendens med, at alt skal kunne styres, f.eks. fra telefonen. Alt fra lyset til opvaskemaskinen og så videre. Og det kræver noget andet af den elektronik og dermed teknologi, der ligger inde i apparaterne uanset type, fordi alt skal være mindre og gå hurtigere. Og så skal vi være skarpe, siger han.

Nordcad distribuerer og tilpasser software til udvikling af ny elektronik. De har markeder i Danmark, Island og Norge og efter et opkøb af en svensk virksomhed, sælger Nordcad også til Estland, Sverige og Finland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095