23948sdkhjf

Ny direktør i front: Aarhus’ tågekanoner jagter vækst i udlandet

Det er en mand med solid international erfaring i bagagen, der 1.2. indtog direktørsædet hos producenten af tågekanoner Protect A/S.

40-årige Michael Heine Andresen har tilbragt i alt otte år af sin karriere i udlandet. Senest 3,5 år hos Berner som virksomhedens Sales Director. 

Tidligere en lang karriere hos Hilti i både Liechtenstein, Mellemøsten og Danmark. Heine Michael Andreasen har en bachelor i virksomhedsøkonomi fra Aalborg Universitet og en kandidat fra CBS i København i International/Industrial Marketing and Purchasing.

Med sin internationale profil og betydelige ledelses- og salgskanalerfaring er det da også en acceleration af væksten i udlandet, som den nye CEO har på blokken hos Protect.

Det fortæller han til Electronic Supply.

- Vi eksporterer lige nu til 50 lande, men mange steder er potentialet stadig enormt. Vi vil styrke eksisterende markeder og finde nye, samtidig med at vi vokser i Danmark, siger Heine Michael Andreasen og fortsætter:

- Asien bliver vores nye område, og vi kigger ind i markedet i Nordamerika, siger han.

Aarhus-virksomheden er på få år blevet en global aktør og verdens største producent af produkter til sikring af værdier med kunstig tåge.

At kode kriminaliteten
Virksomheden udvikler tågekanoner, som på bare få sekunder gør det umuligt for en indbrudstyv eller røver at orientere sig i lokalet og derfor hurtigt forsvinder igen.

Brugen af kunstig tåge til virksomheders sikkerhed er efterhånden vidt udbredt i mange brancher, men også på vej frem hos den almindelige privatforbruger.

Og selvom produktet for længst er udviklet og på markedet, så skal hvert land tilgås på en særlig måde.

- Det handler meget om at kode, hvor stor kriminaliteten er i pågældende land, og hvordan vi derfor skal sætte ind i forskellige segmenter. Vi har særligt mange slutkunder inden for banksektoren, ved hæveautomater, i dagligvarehandlen og i smykkeforretninger. Så vi skal undersøge, hvordan behovet er i de pågældende lande, vi vil ind i, og hvordan vi gør det smartest, siger Heine Michael Andreasen.

2020 med moderat vækst på grund af corona
Ud over at markere sig i udlandet har Heine Michael Andreasen også store ambitioner på Protects vegne, når snakken falder på nøgletal.

- Vi er vokset 50 procent i foregående periode i både top- og bundlinje, men vi forventer at vækste endnu mere, siger han.

Dog vil Corona-virusset også få en afdæmpende effekt på Protect, selvom leveringssikkerheden ifølge CEO’en ikke er i fare i skrivende stund.

- Der er nok ikke tvivl om, at konsekvenserne af corona-virusset gør, at vi får svært ved at komme helt i mål med vores ambitioner. Det er stadig svært at spå om det endelige 2020-resultat, men vi satser stadig på et tilfredsstillende resultat med vækst, siger Heine Michael Andreasen.

Virksomheden havde i 2018 en bruttofortjeneste på 20,5 millioner kroner og havde et resultat efter skat på 5,2 millioner kroner.

- Virksomheden er velfungerende og har en god økonomi. Derfor har vi også et potentiale til at lave noget stort inden for sikkerhedsbranchen, siger Michael Heine Andreasen.

Protect A/S blev etableret i 2001 og ejes i dag af det danske investeringsselskab Genua A/S. Virksomheden har en samarbejdsaftale med hovedparten af alarminstallatørerne i Danmark, ca. 330 virksomheder. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078