23948sdkhjf

Firma bag UV-lampe til desinfektion melder alt udsolgt – og købere på venteliste

Total udsolgt og flere købere på venteliste.

Det er de glade realiteter for firmaet EFSEN UV & EB Technology.

De har udviklet en håndholdt UV-lampe til virus- og bakteriebekæmpelse, kaldet UV Bar X1, og den opfindelse går nu som varmt brød, selvom den ikke har mere end små fire uger på bagen.

- Det er et redskab, der skal ud i forbindelse med genåbningen. Der er skoler, lægeklinikker, kontorer, børnehaver og så videre, der har brug for at oppe hygiejnen nu, og der kan vores lampe hjælpe til på en simpel og hurtig måde, siger direktør i EFSEN UV & EB Technology Thomas Efsen.

Prototype på en weekend
Ideen til lampen kom ad omveje fra en forespørgsel fra Novo Nordisk, der skulle bruge den til at desinficere overflader mellem de corona-test, de foretager for staten.

- Vi fik forespørgslen over en weekend, og samme weekend fik vi ideen til den håndholdte model og udviklede prototypen. Vi har arbejdet med UV i 33 år, så vi havde kompetencerne og desuden komponenterne på lager og kunne bare gå i gang, siger Thomas Efsen.

Nu er lampen på markedet og rammer et segment, som EFSEN UV & EB Technology normalt ikke sælger til.

Vi har overvejende kunder inden for industrien, og den håndholdte lampe er indtil videre blevet solgt til blandt andet lægehuse, skoler, frisører, tandlæger, børnehaver og specielt rengøringsselskaber tager den til sig, da man blandt andet har brug for at rengøre tastaturer i alle kroge, siger Thomas Efsen og tilføjer:

- Det er meget bekvemt at dette segment aftager varer, mens industrien har været nede i gear. Det betyder også, at alle vores medarbejdere hos EFSEN er tilbage på fabrikken, selvom vi indledningsvist var gået på arbejdsfordeling, siger han.

Og produktet er altså blevet populært.

- Vi har i hvert fald total udsolgt første runde og nu flere på venteliste. Vi er oppe i gear og leverer de næste UV BARx1 inden for højst to uger, siger han.

Kendt teknologi
Brugen af UV-lys til at dræbe virus og bakterier har været kendt i årevis, og virksomheden har været specialister i UV-teknologi igennem tre årtier.

- Det er vigtigt at understrege, at UV-lys har dokumenteret effekt på en lang rækker virus og bakterier, men at UV-lys endnu ikke er testet færdigt på Covid-19. UV-lys har god effekt på andre corona-virus, og vi arbejder på højtryk med nogle institutioner på at få testet denne nye corona-virus siger Thomas Efsen,

- Vi har altid haft sikkerhed som højeste prioritet i de UV løsninger vi har lavet, da UV er usynligt og man derfor ikke af sig selv kan se i hvilken grad det er skadeligt. At bruge UV på nye måder, kræver nye måder at tænke sikkerhed ind – og der kommer vores erfaring os til gode.

Nye produkter på vej

  • - UV BARx1 er nu et godt og efterspurgt produkt, men vi har flere produkter på vej til bla. Institutioner og skoler der har fået et øget behov for rengøring mod bakterier og virus – så både produktion og udvikling er i højeste gear og det glæder vi os over i denne ellers svære tid, siger Thomas Efsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093