23948sdkhjf

Blue Ocean Robotics høster hæder for UV-robot

Analysehuset Frost & Sullivan er på baggrund af en detaljeret analyse af markedet for professionelle servicerobotter kommet frem til, at Blue Ocean Robotics er europamestre i udviklingen og kommercialiseringen af servicerobotter.

Læs også: Ny amerikansk aftale: Fynsk desinfektions-robot flytter på hotel

De seneste data fra International Federation of Robotics viste en årlig vækst i antal solgte servicerobotter generelt på 61 pct., svarende til et totalt salg på 271.000 robotter solgt på det globale marked. Trods ganske megen turbulens på det globale marked i disse måneder forventer Blue Ocean Robotics en kraftig firecifret vækst i procent i sit samlede salg i 2020.

Prisen fra Frost & Sullivan fremhæver Blue Oceans Robotics’ evne til at omsætte en udfordring med for eksempel hospitalsinfektioner til en succesfuld robotløsning, der aktuelt gør en forskel i kampen mod coronavirussen. Med datterselskabet UVD Robots har Blue Ocean Robotics realiseret et produkt, der adresserer et globalt behov for desinfektion og forebyggelse af infektioner og smitte, også den dag coronavirussens hærgen er klinget af.

- Blue Ocean Robotics’ flagskib, UVD Robots, gør det i høj grad muligt for hospitaler at reducere spredning af sygdomme ved at dræbe 99,99 pct. af bakterier og mikroorganismer, fortæller Rohit Karthikeyan, industrichef hos Frost & Sullivan.

- Det er den første og eneste autonome mobile robot, der desinficerer en række overflader ved hjælp af UV-C lys, hvilket gør den overlegen sammenlignet med konkurrerende løsninger. Som en unik feature kan UVD Robotten styres med en tablet, afslutter Karthikeyan.

Læs også: Odense Robotics indgår millionsamarbejde

CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager, er begejstret for anerkendelsen fra Frost & Sullivan.

- Den nye titel er en glædelig cadeau til vores medarbejdere og for alt det hjerteblod, passion og drive de dedikerer til at skabe innovation, udvikling og kommerciel succes. Vi er samtidig også enormt stolte af at bringe robotter på markedet, som ikke bare er med til at løse verdens problemer med global opvarmning og bekæmpelse af multiresistente bakterier og vira som eksempelvis coronavirus, men som også i en forretningssammenhæng er en god investering for vores ejere, konstaterer Claus Risager.

Udover UVD Robots indeholder Blue Oceans portefølje blandt andet GoBe Robots, en mobil telepresence robot til kommunikation, social inklusion og CO2 klimaforbedringer, og PTR Robots, en mobil robot til forflytning- og genoptræning af patienter.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094